La Mitropolia din Iași, tehnologia a avansat mai rapid. Acum, enoriași din toate colțurile țării, sau chiar de peste hotare pot trimite pomelnice online și le pot plăti cu cardul.

Mitropolia din Iași primește pomelnice online

Secțiunea „pomelnice” poate fi găsită pe prima pagină de pe site-ul Catedralei Mitropolitane din Iași. Credincioșii sunt redirecționați către un formular pentru a transmite pomelnicul virtual, iar pașii sunt destul de simpli.

Prima dată, trebuie să treacă într-un chenar suma pe care doresc să o doneze, tipul pomelnicului, apoi lista cu numele celor care trebuie pomeniți de preoți. Înainte de a apăsa butonul „trimite pomelnic”, trebuie introduse și datele cardului.

Citește și: Preot din Iași, acuzat că a păcătuit cu soția unui român plecat la muncă în străinătate

„ E alt sentiment când vii și scrii un pomelnic față de online.

- Vă rugați, vă închinați?

Citește și: După 24 de ani petrecuți în mânăstire, o călugăriță s-a căsătorit cu un călugăr

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

- Păi nu? Online cum să ne închinăm, nu e mai bine aici? Fac un pomelnic de vii și de morți și mă bucur că am venit până la Iași că sunt din Galați”, spune o femeie.

Citește și: Descoperire inedită a autorităților: Arhimandritul Nikita și un tânăr, de 17 ani, care cântă în corul local au fost găsiți în chiloți în camera ierarhului

Pomelnicele online de la Mitropolia din Iași sunt puse la dispoziția enoriașilor de peste tot

Pentru alții, important este ca pomelnicele să ajungă la slujitorii Domnului.

Citește și: Ce minuni a făcut Sf. Parascheva? Rugăciune care te vindecă de boli

„Probabil că cei care nu pot ajunge niciodată, sunt foarte departe sau nu au mijloace sau nu pot din cauza altor probleme... eu cred că e bun, problema este să știe să acceseze internetul”, este părerea altei enoriașe.

Reprezentanții Mitropoliei din Iași spun că noua metodă vine la cererea credincioșilor care se află la sute sau mii de kilometri distanță și nu pot ajunge mereu la moaștele Cuvioasei Parascheva.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Sf. Parascheva 2022: Tot ce trebuie să știi despre pelerinajul de la Iași

Pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a explicat că: „Pomelnicele și atunci când erau primite pe mail sau pe telefon, sunt ori notate, ori listate numele pe o hârtie, sunt pomenite la fel ca celelalte pomelnice de către părinții de la Catedrala Mitropolitană. Suntem foarte receptivi și am ținut cont de anumite nedumeriri și continuăm să îmbunătățim această formulă”.

Citește și: Ce rugăciune se spune la moaştele Sf. Parascheva?

O modificare este legată de banii donați. Dacă inițial era setat un interval cuprins între 10 și o mie de lei, acum acesta a fost eliminat, iar fiecare persoană donează cât dorește.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si