„Astfel, în era tehnologiei, elevii nu mai prezintă acum rezumatul în fața clasei, ci construiesc cartea direct pe jocul de pe telefon”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Lecții inovative cu ajutorul telefonului

În această școală din Capitală, la clasa a III-a, orele se transformă într-un joc de echipă.
Cursurile devin mult mai interesante atunci când copiii folosesc telefoanele mobile.

Timp de două săptămâni, cei mici au avut de citit o carte. Rezumatul nu a mai fost prezentat în fața clasei ci, printr-un joc pe telefon.
„Ultima carte a lunii trecute a fost <<Pânza Charlottei>> și s-a pretat pentru lucrul cu telefonul cu Minecraft-ul, un joc care le place lor foarte mult, absolut toți știu să îl folosească și atunci au venit la școală cu Minecraft-ul și am construit cartea în Minecraft”, a explicat Claudia Chiru, învățătoare.
În timp ce legea interzice elevilor să folosească mobilele la școală, învățătoarea Claudia Chiru a găsit o metodă inovativă de folosire a dispozitivelor inteligente.

Citește și: VIDEO- Fobiile anului 2024. Nomofobia, frica de a rămâne fără telefonul mobil

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Îmi place să le integrez ori de câte ori pot pentru că sunt foarte aproape de copii, adică ei cunosc tehnologia și o folosesc. Ei sunt nativi digitali, așa cum știm. Din când în când e bine pentru că dacă nu am folosi tehnologia ar însemna că le-am nega lor firea lor și plăcerea pe care o au, nevoia”, a adăugat învățătoarea.
Iar entuziasmul se citește ușor pe chipul elevilor.


„Aș vrea să avem cât mai multe ore cu telefonul. Să avem pentru cărți, că e mai distractiv cu telefonul pentru cărți”, a spus Eduard, elev în clasa a III-a.
Fiecare zi de școală este pentru elevii doamnei învățătoare o bucurie de a descoperi lucuri noi, prin activități interactive.
100.000 de profesori pot beneficia din acest an de cursuri de formare în Pedagogia Digitală, proiect finanțat cu fonduri europene.
Profesorii se adaptează de la generație la generație pentru a-i face pe copii să învețe materia mult mai ușor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: