Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți

Inteligența artificială pare să ia locul elevilor din bănci. Tot mai mulți tineri apelează la platforma Chat GPT pentru realizarea unor eseuri sau chiar banale teme. Experții trag un semnal de alarmă și avertizează că utilizată în exces nu aduce deloc beneficiile așteptate.

Redactia Stirile Kanal D,

Teme inteligente cu muncă puțină [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Temele rezolvate cu ajutorul inteligenței artificiale au devenit și în România o practică.

ChatGPT, folosit de tot mai mulți elevi sau studenți

„L-am folosit la facultate la foarte multe proiecte pentru că eu nu prea am mers la facultate, mergeam doar la examene”, a spus o studentă.

Este motivul pentru care această tânără a apelat la platforma ChatGPT ca să rezolve proiectele pentru facultate.

„Îți dai seama că nu apucam să aprofundez materia, așa că mă foloseam de ChatGPT ca să caut variante să pot să îmi fac proiectele și să mă duc cu ele la facultate”.

Tot mai mulți studenți și elevi aflați în această situație apelează la redactarea rapidă a textelor din lipsa timpului, a inspirației sau a cunoștințelor.

Citește și: „Cel mai deranjant site de pe internet” poate să găsească orice poză cu tine din mediul online. Cum funcționează
„- Poți să ne spui la ce materii ai folosit?

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

- Latină și cred că și la chimie, biologie...”.

Deși cred că își fac un favor, mulți se încurcă singuri. Câștigă timp, dar pierd în creativitate.

„Dacă pui să povestească pe scurt, cred că în 15 secunde ți-a livrat o povestire”, a explicat o profesoară.

Între cerință și răspuns e nevoie de doar câteva secunde.

Deși văd inteligența artificială ca pe o oportunitate, profesorii avertizează că trebuie să existe limite.

Lansat în noiembrie 2022, ChatGPT a ajuns să fie folosit de milioane de oameni din toată lumea. Și a generat numeroase discuții despre plagiat și impactul negativ asupra procesului de învățare.

După ce au trecut prin experiența temelor rezolvate prin aplicația de inteligență artificială ChatGPT, școlile din New York au interzis platforma din cauza efectelor negative asupra gândirii elevilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI