Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Temniță a torturii la Secția 16 din Capitală. Noi mărturii ale victimelor

Secția 16 de poliție din Capitală poate fi asemănată cu o temniță a torturii, după ce tot mai multe victime mărturisesc public terorile la care au fost supuse.

Iulian Ciurea,

Temniță a torturii la Secția 16 din Capitală. Noi mărturii ale victimelor

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Privind aceste imagini- Alexandru tresare. Buncărul de tortură încropit de polițiștii secției 16 de poliție nu îi este deloc străin. Ne povestește că în urmă cu doi ani- el și sora lui- au trecut printr-o experiență similară- fiind supuși violențelor și vorbelor batjocoritoare de către agenții torționari- „coordonați” cu mână de fier tot de sindicalistul Viorel Șeicaru.

„Patru ore am stat culcat la pamant, unui jandarm i se plictisea piciorul pe capul meu, ii mai amortea, il mai lua, il mai punea.

Coincidenta face ca sunt in 16.02 nascut, si 16.02.2019 era ziua mea, mi a luat buletinul si mi-a spus ia uite ce zi frumoasa ti-am facut, e ziua ta ma? Ce zi frumoasa ai avut, nu?”, povestește victima.

Acuzații: Secția 16, o adevărată temniță de tortură

Tânărul își amintește că trecea cu mașina pe lângă secția de poliție și a oprit la un magazin. Atunci ar fi fost luat pe sus de agenți- pe motiv că parcase neregulamentar.

„Domnu Șeicaru era în mijlocul intersectiei cu inca 3 echipaje de politie, m-a abordat cu injuraturi, nu pot sa reproduc, cine esti tu ma, sa parchezi asa.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Am vrut sa scot buletinul sa ma legitimez, dansul a refuzat, m-a incatusat, m-a pus cu capul pe masina, eram flancat de 15 politisti, jandarmi, politiste”, spune bărbatul.

La scurt timp, a ajuns la secție și sora lui, alertată de vânzătoarea de la magazin. Și ea ar fi căzut pradă unor umilințe greu de îndurat: a fost încătușată și jignită de polițiști, spune tânărul.

„S-o vad pe sora mea in fata mea, plangand in ultimul hal, batjocorita de agentii de politie, nu mai ai nicio speranta

E o trauma, trauma, a facut atac de panica, acum ia tratament de atacuri de panica”, povestește victima.

E strigător la cer că nimeni nu a luat nicio măsură- iar mai marii din Poliție au lăsat niște agenți să se comporte mai rău ca-n junglă. De fapt- acești indivizi pare să fi acționat ca niște interlopi- fără milă și fără lege.

Dacă cineva era interesat să îi oprească atunci când acest tânăr a fost torturat- adică în 2018- alte victime nu ar mai fi trecut poate prin terifiantele episoade care șochează acum opinia publică.

Ministrul de interne promite curățenie în sistem

Ministrul de Interne amenință cu măsuri drastice care să curețe urgent sistemul.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Avem toleranta zero fata de astfel de indivizi, sigur ca opinia publica pe bune dreptate a fost oripilata sa vada de ce sunt in stare asa-zisi politisti, ei purtau uniforma savarsind aceasta fapta.

Ori de cate ori vedem derapaj, vom sesiza organele penale pentru a face curatenie in sistem, va rog sa fiti atenti la ce va urma”, spune ministrul de interne.

În total, 3 dosare penale sunt înregistrate pentru acuzatii grave aduse unora dintre agentii sectiei 16, care sunt cercetati pentru lipsire de libertate, abuz in serviciu, purtare abuzica, tortura si complicitate la tortura.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI