„Iarna este abia la început și chiar dacă viscolul și vijeliile s-au mai domolit în multe dintre zonele țării, temperaturile sunt, în continuare, scăzute. Colega mea, Larisa Rațiu este la sediul ANM și ne ține la curent cu surprizele pe care ni le rezervă vremea în săptămână ce tocmai a început”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Cum va fi vremea la început decembrie?

Larisa Rațiu: Bună dimineața tuturor! Alături de mine chiar acum este meteorologul de serviciu Robert Manta care ne va spune toate informațiile despre vreme. Bună dimineața și mulțumesc pentru prezența în jurnal. În primul rând vă rog să-mi spuneți dacă vom mai avea parte de ninsori săptămâna aceasta și dacă ar trebui să ne mai așteptăm la coduri de vreme rea?

Robert Manta: Ei bine mai ninge pe la munte la noapte, mâine. Vorbim de un nou val de precipitații. De această dată ploi, în mare parte în zonele joase, ninsori la munte, dar cu totul ca și intensitate mai scăzut, mai slab decât am avut parte în weekend. Vorbim în continuare de vreme destul de rece la început de săptămână. Temperaturi negative noaptea cam în toată țara, până spre minus 5- minus 7 grade chiar și în București, spre minus 10 grade în Transilvania chiar, însă, ușor, ușor, mergând către finalul săptămânii avem și vești mai bune.

Sunt temperaturi în creștere, iar vineri de 1 decembrie vorbim de maximă de la 12-13 grade în nordul Moldovei până spre 18 grade în partea de vest a țării. Așa că sunt vești mai bune pentru final de săptămână, însă, din nou, spre ziua de duminică apare o nouă răcire, apar noi precipitații așa că, per total, o săptămână în care trecem de la perioade cu soare, la perioade cu ploi lapovițe ninsori pe la munte și din nou, spre final de săptămână soare și temperaturi mai ridicate.

Citește și: VIDEO- Cod roșu de ninsori și viscol. Cursuri suspendate și drumuri naționale închise în mai multe județe din țară

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Larisa Rațiu: Dar pentru că pe 1 decembrie va fi și parada pentru Ziua României, vă rog să mi spuneți, cum va fi vremea aici în București?

Robert Manta: În București începem săptămâna cu vreme rece, temperaturi negative noaptea, modeste ziua, în primele două zile ale săptămânii, 3-4 grade la orele amiezii chiar, dar vineri avem momente cu soare, temperaturi de 15-16 grade, însă și în București ușor, ușor către final de săptămână se răcește, duminică o nouă răcire și în Capitală și probabil din nou alte momente cu reprize de ploaie.

Larisa Rațiu: Mulțumim pentru aceste informații. Așadar săptămâna aceasta o să avem parte de temperaturi ceva mai scăzute, chiar negative pe parcursul nopții.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si