E ora 6 dimineața și străzile Capitalei încep deja să se aglomereze. Termometrele indică minus 6 grade, dar temperatura resimțită din cauza vântului ajunge la minus 10 grade celsius.

„Calendaristic, e mijlocul iernii. A și fost anul nou, pe rit vechi. La 60 de ani, avem experiența iernii”, spun bucureștenii.

În urmă cu numai două săptămâni, tot în București, se înregistrau 14 grade.

Acum, vremea a schimbat foaia.

„Transformarea climatică, da, aici avem o problemă, nu doar astăzi și aici. Din păcate, da”, spun oamenii.

În Capitală, oamenii au înghețat în stații la temperaturi sub pragul gerului

Unde mai pui că sistemul de termoficare face cu greu față temperaturilor scăzute. În sute de blocuri nu e căldură sau agentul termic e furnizat sub parametri obișnuiți.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

- Nu e căldură, nu e nimic!

- Cum vă descurcați pe frigul ăsta? Încălzim ca pe vremuri.

- Noroc că avem gaze, spun oamenii.

Oamenii au înghețat dimineață și prin stațiile de transport în comun, dar și în tramvaiele în care aerul condiționat și căldura reprezintă un lux.

„Sunt cele mai vechi... Nu au căldură! Până la piața Progesul trebuie să stau în frig”, spune un bucureștean.

Valul de aer rece care a intrat în România încă de vineri a adus cele mai scăzute temperaturi din această iarnă. De exemplu, la Miercurea Ciuc au fost minus 23 de grade Celsius.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si