„Am avut parte de cea mai caldă lună februarie din istorie, iar meteorologii anunță temperaturi ridicate și în prima lună de primăvară. Însă, căldura neobișnuită afectează deja culturile de cereale. Fermierii sunt îngrijorați și spun că aceste fluctuații de temperatură pot distruge recolta de grâu, orz și rapiță.

Temperaturile mari distrug recolta

Domnul Olteanu este fermier de peste 20 de ani. Dezamăgit, ne spune că îi este teama ca anul acesta, întreaga cultură de orz și grâu să nu fie compromisă din cauza temperaturilor neobișnuit de ridicate din această perioadă.

Citește și: Se încălzește vremea! Ce temperaturi se anunță în perioada următoare?

„Aici este orz și din câte vedeți, trebuia să fie deja foarte frumos, trebuia să fie înfrățit și este destul de chinuit, ne rugăm la Dumnezeu să vină o ploaie să mai salveze câte ceva”, a spus fermierul.

Temperaturile mult prea ridicate din luna februarie, dar și lipsa ploilor, ar putea cauza dispariția unor culturi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Nu este de mirare de ce pe câmpurile de plantație, pământul este extrem de uscat.

Fermierii spun că, dacă temperaturile continuă să rămână la fel de ridicate, am putea cu ușurință să cultivăm fructe și legume exotice.

Nici culturile de legume nu o duc mai bine.

Specialiștii susţin că în viitor vom vedea mai multe schimbări neobișnuite în agricultură din cauza modificărilor climatice, cum ar fi înflorirea repetată a pomilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si