Elveția este marea câștigătoare a Eurovisionului. Ediția cu numărul 68 a fost marcată atât de controverse, cât și de tensiuni politice. Prezența Israelului a fost contestată, din cauza războiului pe care această țară îl poartă în Fâșia Gaza.

Tensiuni la Eurovision, Elveția câștigătoare

Marea finală a concursului Eurovision 2024 ce a avut loc la Malmö, Suedia, a fost câștigată de Elveția cu 591 de puncte.

Nemo, un tânăr de 24 de ani a câștigat ediția cu numărul 68 cu piesa "The Code'', reușind să aducă țării sale trofeul pentru a treia oară.

Tânărul a interpretat o melodie plină de energie care trece prin rap, drum and bass şi operă. O melodie ce întruchipează călătoria artistului de autodescoperire ca persoană non-binară, după cum a declarat acesta.

Competiția din acest an a fost o ediţie plină de tensiuni politice. Concursul muzical a fost perturbat de controversele legate de prezenţa Israelului în competiţie în contextul războiului din Fâşia Gaza.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO: Tensiuni mari la Eurovision 2024. Cine ar putea câștiga concursul?

,,În timp ce toți participanții încercau să se ducă către arena principală din Malmo, în centrul orașului, un protest imens a fost pus la cale de către cei care susțin cauza celor din Gaza.

După cum vedeți, sunt foarte mulți oameni și localnici inclusiv din Malmo, dar bineînțeles și foarte mulți care au venit aici ca refugiați, sunt foarte mulți care scandează ,,Free Palestine" adică ,,eliberarea Palestinei'', a

transmis Mihai Ghiță.

Concursul din acest an a avut o imensă semnificaţie întrucât se împlinesc 50 de ani de când trupa ABBA a câştigat Eurovisionul cu hit-ul "Waterloo". Pentru a marca momentul, pe scenă au apărut, prin intermediul unor reprezentări grafice, membrii trupei care a cunoscut succesul mondial după victoria din 1974

A urmat apoi un omagiu inedit pregătit de trei dintre marii câştigători ai concursului, Charlotte Perrelli, Carola şi Conchita Wurst. România în acest an nu a fost prezenta din cauza unor constrângeri financiare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: