Un nou trend de dietă a devenit popular pe TikTok, unde tot mai multe persoane adopta regimul „o zi da, una ba” și se laudă cu kilogramele pierdute. Specialiștii avertizează că acest tip de dietă nu este sănătos.

Tentați de dieta „o zi da, una da”

Acest regim presupune alternarea zilelor în care se mănâncă cu zile în care nu se consumă nimic sau foarte puține calorii, sub 500.

Cei care urmează acest regim raportează pierderi semnificative în greutate, dar specialiștii atrag atenția asupra riscurilor pentru sănătate.

Specialiștii spun că astfel de diete pot duce la pierderea masei musculare, creșterea în grăsime și, pe termen lung, la îngrășare. Ei subliniază că este important să nu ne concentrăm doar pe rezultatele pe termen scurt, ci să luăm în considerare efectele pe termen lung.

În ultimele luni, internetul a fost inundat cu diete minune promovate de „medici” de pe rețelele sociale. Este esențial să verificăm autoritatea celor care oferă astfel de sfaturi, deoarece aplicarea unor diete nesănătoase poate fi foarte periculoasă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat în februarie că aceste diete nu au legătură cu o nutriție rațională și că trebuie să fim atenți la sursa informațiilor pe care le urmărim când vine vorba de sănătatea noastră.

Citește și: VIDEO Traseul porumbului dulce până pe litoral. Ce modificări suferă produsul specific sezonului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si