Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a sfintit dis de dimineata la Constanta peste 50 de tone de apa. Ca in fiecare an s-a suit si pe cisterna si a sfintit si apa din imensele butoaie.

Ca de obicei, prelatul nu a purtat mască, la fel și preoții din jurul lui.

Teodosie, din nou fără mască la slujbă. Prelatul a sfințit apa de Bobotează

Teodosie a tinut apoi, in mijlocul multimii ritualul slujbei din ajunul Bobotezei pentru sfintirea Agheazmei Mari. Preoti si zeci de credinciosi au venit la eveniment.

Pentru oameni au fost pregătite peste 120.000 de sticle cu apa sfintita- sunt de două opri mai puține decât anul trecut.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cu măștile puse nu întotdeauna corect, zeci de credincioși s-au îngrămădit unii în alții ca să-l vadă pe Teodosie și să ia apă sfințită.

„Este pentru sfintirea sufletului pentru iertarea pacatelor, pentru redarea sanatatii....00 21

Spor in casa si sfintirea casei”, cred oamenii.

Maine IPS Teodosie i-a chemat pe enoriasi in numar mare la ceremonia religioasa de Boboteaza. Sunt asteptati 10.000 de oameni la slujba care anul acesta se va desfășura în Portul Tomis, unde vor fi aruncate în mare și tradiționalele cruci.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si