Cu toții ne emoționăm atunci când copilul ne transmite cât de mult ne iubește sau cât e de fericit. Numai că unii micuți nu își manifestă atât de ușor trăirile, sau au probleme cu nervozitatea. Pentru ei, terapia prin artă poate fi soluția. Aflăm din materialul următor ce este art-terapia, a transmis Simona Pătruleasa.

Terapia prin artă

- Nati ce simți tu când pictezi?

- Când pictez simt că ma relaxez, a spus Nati.

Pe Nati am găsit-o alături de terapeut în cabinetul unde face art-terapie de aproape 4 ani. Provocarea zilei a fost să își pună imaginația în joc și să picteze pe o piatră ce simte.

- Ce îți inspiră piatra când o atingi? Ce simți?

- Plajă, a continuat Nati.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O provocare ușor de trecut deoarece Nati este un copil creativ, iar dovada stă în desenele pe care le realizează cu multă pasiune la orele de art-terapie.

Pictez o plajă, pe o parte o plajă, pe o parte pictez un curcubeu și după aia un munte, a spus Nati.

Fetița cu ochii mari și zâmbet larg ascunde în spate o suferință greu de suportat.

A fost diagnosticată în anul 2019 cu o afecțiune cronică a creierului care îi provoacă contracții, tremuraturi sau alte tulburari cerebrale temporare.

Medicii i-au recomandat mamei să-o ducă pe Nati la art-terapie, iar rezultatele se îmbunătățesc pe zi ce trece.

Citește și: VIDEO- Recuperarea medicală prin terapie subacvatică are cel mai eficiente rezultate

Specialiștii spun că art-terapia este o metodă care ajută la eliminarea durerii și la o gestionare mai bună a emoțiilor. O ședință de art-terapie costă 150 de lei și este recomandată atunci când copilul trece printr-o perioadă de doliu, are stări de tristețe profundă sau chiar accese de furie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: