"Somnul de după-amiază a devenit nu doar literă de lege, ci și o formă de terapie! Însă nu la noi, ci în China, acolo unde tinerii suprastresati apelează la ședințe de terapie prin somn, chiar în pauza de prânz. Cum arată un pui de somn chiar în mijlocul orelor de program, vedeți în minutele următoare", a transmis Cristina Dorobanțu.

Terapia prin somn, noua modă din China

Sunete domoale, vibrații de intensități diferite, lumină difuză! Toate sunt elemente care îi fac pe tinerii chinezii să alunece, ușor-ușor, în lumea viselor. Într-un studio din Beijing, este ora somnului. Mai mulți tineri din generația milenialilor, stresați de responsabilitățile zilnice, vin la specialiștii de aici pentru a-și trata, astfel, insomiile. La ora pranzului, cu toții trag un binemeritat pui de somn, pe muzica bolurilor cântătoare.

Somnul de pranz din studio durează 50 de minute, timp în care clienții își reîncarcă bateriile și se detensionează aproape total. Cei care practică aceste ședințe în mod obișnuit au reușit, de-a lungul timpului, să își regleze problemele cu somnul.

"Am avut o perioadă tensionată la muncă. Nu puteam să mă culc înainte de ora 2 sau 3 dimineața și trebuia să mă trezesc la 7 pentru a începe munca. Volumul de muncă este mare și nu am timp să mă odihnesc la prânz, iar uneori trebuia să lucrez și în weekend, așa că somnul meu nu a fost odihnitor mult timp", a declarat Xuan Yi, participat.

"Când se trezesc, se simt de parcă au dormit toată noaptea și că energia le este restabilită. E la fel ca și bateria telefonului când este complet încărcată, iar eficiența lor de lucru este cu siguranță îmbunătățită", a declarat Li Yan, terapeut.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ajutați de instrumente precum bolul tibetan, gongul, tobei de apă ucrainene sau bățul de ploaie, terapeuții reușesc să obțină efecte vindecătoare și relaxante. Fiecare instrument redă un sunet particular, iar combinația dintre sunete duce la o profundă stare de relaxare, utilă în lupta cu insomniile. Tinerii din Beijing sunt tot mai fascinați de acest tip de terapie și vin în număr mare, la orele prânzului să tragă un pui de somn sub supravegherea terapeuților.

"La sesiuni vin IT-iști, majoritatea bărbați, puternici în gândire și raționali, care au nevoie de ajutorul nostru să-și regăsească sinele interior, să se reconecteze la prezent și să-i ofere creierului o scurtă odihnă, prin vindecare sonoră și meditație", a declarat Li Yan, terapeut.

În China, problema insomniilor este una cu impact mare asupra populației. Din cauza mediului aglomerat și stresant în care își desfășoară activitatea, peste 300 de milioane de chinezi suferă de insomnii.

Citește și: Mutarea anului în Formula 1! Cum a ajuns Lewis Hamilton să plece de la Mercedes și să semneze cu Ferrari

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si