Localnicii unei comune din Suceava trăiesc cu frică de moarte din cauza unei cariere de piatră care le face viața un calvar. Mai rău ca la cutremur se simte în casă atunci când muncitorii desprind stâncile mari prin explozie controlată, spun oamenii. Suflul produce un nor de praf și pietre mari cât pumnul, care cad pe linia de cale ferată, pe un drum național și peste casele oamenilor din apropiere, transmite Cristian Sabbagh.

Spaimă provocată de cariera de piatră din Pojorâta

Imaginile surprinse de o localnică din Pojorâta par scenele unui film de groază. În filmare se vede momentul în care muncitorii au desprins prin explozie un perete de rocă, iar praful și resturi de pietre au ajuns până la casele lor.

Era un zgomot puternic, piatră, nisip, praf. Efectiv ieri au oprit mașinile, nu știau ce se întâmplă, a declarat o femeie.

Această femeie locuiește foarte aproape de cariera din Pojorâta, de unde se extrage piatră de câteva zeci de ani. Spune că niciodată exploziile nu au fost atât de dese și puternice ca în ultima vreme.

Am crezut că e cutremur, bombă. O femeie singură. Teama aceea, că și acuma... tremurați, a continuat femeia.

Bătrânii stau cu frica în sân și se roagă ca următoarea dinamitare să nu le fie fatală.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vibrațiile în casă când explodează simți că te clatini. Ca la cutremur, a declarat un bătrân.

Citește și: VIDEO- Acapulco, devastat de uragan. Dezastrele provocate au distrus stațiunea de vis

Când a fost ciclonul ăla de praf, erau să se tamponeze mașinile. Mașinile nu aveau vizibilitate, a continuat altul.

Multe dintre locuințe s-au șubrezit din cauza deselor detonări produse în carieră și a bolovanilor cât pumnul care le pică în gospodărie.

Sătui să îndure lucrările care se fac la cariera de piatră, localnicii au făcut sesizări către autorități pentru a cere închiderea exploatației. Garda de Mediu a anunțat controale și spune că va lua măsuri drastice dacă sunt găsite abateri în activitatea firmei care extrage piatră naturală.

Cariera de piatră este situată aproape de drumul național 17 care leagă Moldova de Ardeal, dar și de case.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si