Imaginile de speriat au fost filmate noaptea trecută de localnicii din Chilia Veche, care în ultima vreme privesc înspăimântați și neputincioși bombardamentele de peste Dunăre.

Teroare în Delta Dunării din cauza dronelor rusești

O minge de foc a luminat brusc cerul iar apoi a urmat un potop de bubuituri. A încremenit toată suflarea Deltei vreme de aproape trei ore.

O biată femeie suferă de diabet și ne mărturisește că a trăit spaima vieții singură în casă.


„Nu mai știam cu ce să mă mai calmez, făcusem glicemia 420, intrasem de acum aproape în comă diabetică, tremuram, iar m-am injectat cu insulină. Psihic ne deranjează și mai ales fumul ăsta pe care îl degajă de la ei. E atât de toxic, dimineață nici nu poți ca să respiri cu mască”.

Citește și: Primarul din Ceatalchioi cere strămutarea localnicilor afectați de explozia dronelor rusești

Fumul înecăcios a învăluit tot satul tulcean și pe lumina zilei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

O femeia de 26 de ani și se gândește să-și ia familia și să fugă mâncând pământul unde vede cu ochii.

În pădurea din satul Plauru unde au fost găsite bucățile de dronă parcă ar fi avut loc o explozie destul de puternică dacă privim imaginile. De jur-împrejur copacii sunt arși. Nu mai au nici ramuri, nici frunze.

Militarii nu au oprit căutările încă. Există suspiciuni că ar mai putea fi găsite și alte fragmente de dronă.

Și poliția de Frontieră a trimis șalupe pe Dunăre să răscolească apa.

Mesajele autorităților de la București n-au cum să-i liniștească și pe bună dreptate. Dungarea care îi desparte de scena războiului nu ar avea cum să le fie zid protector când vine vorba de rachete sau drone kamikaze.

Iar oamenii mai au o frică uriașă. În porturile din Ucraina sunt vapoare încărcate și se întreabă dacă nu există cumva îngrășăminte chimice, unele care ar putea exploda, iar asta nu i-ar feri de un dezastru.

După ce inițial au negat vehement toate autoritățile de la noi că bucăți din drona de război ar fi căzut pe teritoriul României, ministerul Apărării anunță acum că a luat și suplimentar securizarea spațiului aerian, iar reprezentanții NATO transmit că monitorizează atent situația de la graniță și au exprimat o puternică solidaritate cu România. Între timp, primarul din Ceatalchioi a cerut sprijin pentru strămutarea oamenilor din comună care nu mai vor să doarmă cu spaimă noapte de noapte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si