Românii care se întorc din Marea Britanie- ţară aflată deja pe lista galbenă, se plâng de faptul că testul PCR, pe care sunt obligaţi să-l facă în Regat, le confiscă, practic, mare parte din salariul pe care îl câştigă acolo.

„Cred că este ultima dată când mai mergem și noi acolo, mai încercăm și apoi ne stabilim acasă”, spune femeia.

Acelaşi rezultat negativ vor trebui să prezinte, de vineri, 12 februarie, şi cei care se întorc din destinaţii exotice de vacanţă.

- Doar ce am venit din Tanzania acum vreo săptămână!
- Mai rentează?
- Păi dacă nu poți să pleci fără el? Eu nu cred că pe cineva oprea o excursie exotică cu 300 de lei sau fără 300 de lei, nu?, spune un călător.

Testul negativ adaugă consistent la prețul unei vacanțe

67 de ţări se regăsesc pe noua listă galbenă, faţă de 48 până acum.
Dintre statele Uniunii Europene, doar patru nu sunt vizate de obligativitatea prezentării unui test negativ la sosire, respectiv Bulgaria (în care, în schimb, se intră pe baza unui test PCR), Danemarca, Finlanda, Grecia.
În România, prețul unui test PCR începe de la 250 de lei, însă, în alte țări, costul este mult mai ridicat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„În Spania, costul unui teste PCR diferă în funcție de regiune. De exemplu, în Tenerife costă 110 euro, iar în Barcelona, prețul e cuprins între 170-180 de euro. În Germania costă 147 de euro, în Austria, prețul e cuprins între 70 și 150 de euro, iar în Ungaria costă 54 de euro”, relatează reporterul Kanal D.

Agențiile de turism sunt îngrijorate cu privire la noile restricţii, mai ales că au fost adăugate 2 destinații populare în rândul românilor în această perioadă: Maldive și Republica Dominicană.

„În Maldive sunt organizați de câteva luni, testul se ca la boieri, adică testul se ia în resort, în bungalow, dar el se programează în Male și răspunsul vine în 24-48 de ore!”, spun cei de la agențiile de turism.

Agenţiile de turism le cer guvernanților să se efectueze test antigen rapid DOAR la sosirea în România. În cazul în care veți fi depistați pozitiv în alte țări, cheltuielile ce țin de cazare și de mâncare, vor fi suportate exlusiv de către dvs. Așa că în continuare- este recomandată evitarea călătoriilor mai ales în țările aflate în zona galbenă.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si