Zeci de costume, pelerine spectaculoase, cu lungimi de câțiva metri, accesorii, podoabe si mijloace de transport regale. Toate fac deliciul publicului în cea mai spectaculoasă licitație a acestui an: cea în care sunt expuse recuzita și decorurile folosite în serialul „The Crown”, o producție despre domnia regretatei regine a Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

„The Crown”, licitație inedită

De departe însă, vedetele licitat iei sunt două rochii regale.

Prima este o replică a celei purtate de regină la ceremonia de încoronare: o ținută ce a apărut în primul sezon al serialului, îmbrăcată de actrița Claire Foy, care a interpretat-o pe Elisabeta a II-a în perioada tinereții. Rochia are o valoare estimată la 30 de mii de lire sterline. Cea de-a doua ținută este o copie a celei purtate de Lady Diana. Este vorba despre o rochie neagră, supranumită și „Rochia de răzbunare", pe care prințesa a purtat-o în ziua în care Charles și-a recunoscut infidelitatea. Prețul acesteia este estimat la 12 mii de lire.

Citește și: VIDEO- BRomania, o altfel de dorință. Actorul a avut un an plin de realizări și evenimente

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Însă, nu doar ținutele sunt în atenția publicului și a fanilor serialului, ci și decorurile spectaculoase din film, care sunt, de asemenea, licitate. De la replica porților Palatul Buckingham și până la copia reședinței premierului britanic, de pe Downing Street, totul este reprodus cu minuțiozitate și atenție în film. Însă, de piesa de rezistență la categoria „Decoruri” este chiar caleașca regală, singura reproducere din lume a acestui mijloc de transport, ce are un preț de vânzare estimat la 50 de mii de lire.

În total, peste 450 de obiecte, ce au fost folosite în serialul „The Crown” urmează să fie licitate la Londra. Producția de televiziune, care are 6 sezoane, este considerată un film fenomen, dar și una dintre cele mai controversate producții ale ultimei perioade, datorită dialogurilor, dar și faptelor despre care istoricii vorbesc că sunt prezentate într-un mod subiectiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si