„Aplicația TikTok va lansa online un centru electoral pentru alegerile ce urmează, în toate statele Uniunii Europene. Românii vor găsi informații despre locurile în care pot vota și vor fi ghidați cum să recunoască știrile mincinoase. Colega mea, Larisa Rațiu vine cu toate detaliile”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

TikTok lansează centrul pentru alegeri

„Într-adevăr, TikTok a anunțat că va lansa în aplicație un centru electoral în limba fiecărei țări din cele 27 care fac parte din Uniunea Europeană.

În acea secțiune specială se vor găsi informații despre alegeri, unde și cum se poate vota, știrile actuale dar și un buton de report, ca utilizatorii să semnaleze conținutul care nu respectă regulile.

Citește și: VIDEO- Alexandra Creț lansează o melodie pentru dansul mirilor. Artista a pregătit un videoclip senzațional, cu tendințe retro

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La această pagină din aplicație vor lucra permanent 6.000 de oameni. Moderatorii se vor ocupa să elimine și știrile mincinoase, propaganda, dar și conținutul vulgar sau nepotrivit în legătură cu subiectele electorale. Potrivit Agerpres, TikTok va investi 2 miliarde de dolari la nivel global pentru dezvoltarea acestui centru electoral online.
Aceste măsuri sporite de siguranță vin într-un moment în care cele mai multe știri sunt citite de oameni pe aplicațiile de socializare, iar dezinformarea și știrile false au invadat internetul.


În România, aproape 8 milioane de utilizatori foloseau anul trecut aplicația TikTok, spun datele oficiale. Aplicația e folosită ca promovare și de foarte mulți politicieni”, a explicat Larisa Rațiu, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si