Din păcate, infarctul a devenit o problemă tot mai des întâlnită în rândul tinerilor. Medicii din spitale spun că zilnic vin pacienți sub 45 de ani cu această problemă. De ce inima tinerilor nu mai funcționează bine aflăm astăzi de la colega mea Larisa Rațiu, care este alături de un cunoscut chirurg cardiovascular, a transmis Simona Pătruleasa.

Tinerii fac tot mai des infarct

Bun găsit, așa este, dacă în trecut, erau mult mai puține cazuri de tineri cu probleme la inimă, acum a devenit o normalitate îngrijorătoare. De ce inima noastră se îmbolnăvește mai repede și ce soluții de tratament avem, aflăm astăzi de la dr. Călin Popa, chirurg cardiovascular. Bună dimineața

- În primul rând, vă rog să ne spuneți de ce ne îmbolnăvim de inimă, iată, de la 30-35 de ani?

Se pare că acțiunea factorilor de risc este cea care ne îmbolnăvește, iar factorii de risc au o incidență și o frecvență mult mai mare de la vârste mai mici să zic așa decât a doua, a treia, a patra de vârstă, nu e un fapt tocmai neobișnuit. Ritmul vieții agitate cu program de lucru excesiv, care ne împiedică să facem mișcare, care ne obligă să mâncăm repede, în picioare, la fast food, sunt principalele cauze.

Ele atrag după sine diabet, sedentarism, așa încât apar boli de inimă. E important să ne prezentăm la dr. de îndată ce avem semne care ne spun că starea noastră de sănătate nu este cea mai bună, a declarat dr. Călin Popa. 

- Cum ne dăm seama că suferim un infarct? Ce simptome putem avea?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Deja simptomatologia unui infarct este extrem de alarmantă. O durere precordială în zona inimii zona pieptului extrem de puternică pe care subiecții o asociază cu senzația de moarte iminentă, o senzație de constricție, de apăsare, de o durere foarte mare care radiază spre mâna stângă sau în mandibulă, este cel mai comun simptom, e este practic simptomul pe care ne bazăm în stabilirea unui diagnostic, a declarat dr. Călin Popa.

- Iar la final, vă rog să ne spuneți când e cazul să apelăm la operație?

Oricum, mult mai repede decât în situația în care apare simptomatologia descrisă anterior, palpitații, oboseli, dispnee, lipsă de aer la eforturi mici, amețeli... astea sunt simptomele care ar trebui să ne facă să mergem la dr., a declarat dr. Călin Popa.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Grăsimile din alimentație care provoacă jumătate de milion de decese anual! Ce trebuie să evităm în alimentație?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si