Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Tinerii „investesc” în vicii. O pătrime dintre aceștia încă trăiesc pe banii părinților

Aproape o pătrime dintre tinerii din România trăiesc încă pe spatele părinților și aruncă banii pe vicii. Studiile arată că majoritatea fondurilor de care aceștia dispun ajung să fie cheltuite pe țigări, alcool, păcănele și jocuri video. În schimb, pretențiile lor financiare sunt mari atunci când vine vorba despre un loc de muncă, în ciuda lipsei de experiență.

Redactia Stirile Kanal D,

Tinerii „investesc” în vicii [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pentru 23% dintre tinerii sub 24 de ani, independența financiară este doar un mit. În realitate, ei trăiesc de fapt pe banii părinților, care le sponsorizează cheltuielile fără să aibă habar cum își gestionează odraslele cheltuielile. Studiile arată că majoritatea banilor se duc pe vicii, precum băuturile alcoolice, țigările sau jocurile.

Vicii pe banii părinților

„Într-adevăr! Se ocupă mai mult cu jocurile de noroc și stau pe banii părinților. Și părinții sunt de vină....poate îi învață cu nărav”, a spus o persoană.

„S-au schimbat destul de mult timpurile! Nu mai este ideea de a munci, de a avea o activitate în mod constant. Mulți visează la bani mulți, pe timp scurt”, a spus altă persoană.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Ce înseamnă când avem ”Harți” în Calendarul ortodox? Semnificația acestor zile

Așa se face că România a ajuns printre cele mai sedentare țări din lume. Avem al treilea cel mai mare procentaj de fumători şi 37% dintre tineri consumă alcool cel puţin o dată pe săptămână, arată studiile. Pe de altă parte, cu toate că nu au construit o carieră, pretențiile financiare sunt uriașe atunci când vine vorba despre un loc de muncă.


„În mare parte veniturile sunt dirijate către consumul de alcoolice, tigări, jocuri de noroc. Tinerii, în loc să se îndrepte spre a face un viitor, a dobândi o calificare, îi face să considere ce e în trend acum”, a explicat Dana Onișor, psiholog.
Statul caută soluții pentru această dilemă și a demarat deja primele măsuri. Tinerii șomeri primesc stimulente financiare generoase dacă își găsesc un loc de muncă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI