"Tinerii României nu ar fi deloc încântați să facă stagiul militar, ba dimpotrivă. Unii spun că ar fugi din țară dacă armata ar deveni obligatorie sau dacă am fi în mijlocului unui conflict. Mulți așteaptă să ne apere forțele NATO", a transmis Cristian Sabbagh.

Tinerii nu vor să audă de armată

Dacă întrebi aleatoriu tinerii din capitală despre stagiul militar- puțin sunt cei cărora le surâde ideea.

"Cred că nici un băiat din zilele noastre nu s-ar duce în armată... că ar începe cu din alea, de ce să îmi apăr țara dacă nu a făcut nimic pentru mine", a declarat un tânăr.

Și pe Andrei, un adolescent din Buzău, perspectiva înrolării forțate în armată îl sperie.

"- Nu mi se pare normal să mergem în armată la 18 ani. Este un an pierdut

- Ce ți-a spus tatăl tău?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Că a stat un an degeaba, a învățat și niște lucruri când a fost acolo. Să tragă cu arma. Dar nu l-a ajutat cu nimic armata. Aici acasă poți să ies cu prietenii, să mă îmbrac, să-mi iau ce vreau.

Acolo nu este așa", a spus un tânăr.

David are 20 de ani și este în primul an la facultate. Pentru el, stagiul militar nu ar suna așa rău, asta dacă ar avea beneficii materiale sau financiare de pe urma lui.

Lecția de patriotism vine de la această tânără. A crescut în familie de militari și spune răspicat că, în cazul unui eventual război, s-ar duce pe front.

Alții și-au făcut deja planul să fenteze un stagiul militar, dacă ar deveni obligatoriu.

Controversele pe marginea stadiului militar au fost stârnite de declarația făcută săptămâna trecută de șeful Stalui Major al Apărării care spunea că România ar trebuie să fie pregătită de un posibil război. Mâine va avea loc o întâlnire între reprezentanți Ministerului Apărării și membrii comisiilor din Parlament, unde se va discuta și acest aspect.

Citește și: VIDEO- Lege cerută de urgență de șeful Armatei în privința pregătirii populației pentru război! „Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Europa, trebuie să se îngrijoreze”. Marcel Ciolacu răspunde: „Haideți să fim liniștiți”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si