"Tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani vor putea opta în mod voluntar pentru un stagiu plătit de pregătire militară. Ce beneficii au dacă aleg voluntar să fie recruți, ne spune colega mea, Adina Iliescu. Bună seara, Adina!", a transmis Cristian Sabbagh.

Bani mai mulți pentru recruți

"Bună seara,

4 luni durează programul de pregătire militară de bază, iar voluntarii vor beneficia gratuit de cazare, echipament, hrană, asistență medicală, precum și de o indemnizație lunară.

Aici vorbim despre sume cuprinse intre 2.800 si 3.000 lei.

La finalizarea stagiului de pregătire, voluntarii vor primi un stimulent ce reprezinta trei salariale medii brute, care depășește acum 14 mii de lei net.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dacă recruții voluntari sunt angajați, firmele sunt obligate să le suspende contractul de muncă pe perioada pregătirii. La finalul acesteia, tinerii au două opțiuni: prima, de a se întoarce la locul de muncă și a doua, de a-și continua cariera în armată.

Există și un proiect prin care studenții de la universitățile civile pot participa în tabere militare și pot opta ulterior și pentru o pregătire specializată", a transmis Adina Iliescu, reporter Știrile Kanal D.

Citește și: "Triada malefică", pregătiri de război. Rusia, China și Iran, acțiune militară comună


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si