Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Inconjurata de cele mai frumoase straie de inspiratie populara, asa am gasit-o pe Mia Ardelean. Creatoarea de moda si-a pus imaginatia la bataie si a adaptat tinutele populare la un stil vestimentar modern.
„Partea de jos este inspirată din pindileul ce îl poartă femeile, ce îl poartă oșencele. Normal frânghia care la orice ținută oșenească trebuie să completeze ținuta, mânecile largi. Atat dantela cat si matasea folosite la tinuta are ca si model roata vietii”, explică designerul.

Ținutele originale din straie populare oșenești sunt extrem de căutate

Ideea dea promova motivele traditionale osenesti i-a venit in urma unei discutii cu un vecin care i-a cerut sa promoveze frumusetea zonei. Asa a aparut o colectie formata din 13 tinute. „Această rochie este inspirată din rochia de mireasă oșenească. E o ținută mai specială pentru că la mânecă și la brâu am folosit din peretarele oșenești care se făceau mai demult.

Am completat cu cristale ptr ca si tinutele osenesti sunt cu cristale, la gat nelipsitele margele. Palarioara este inspirata din cununa oseneasca”, spune designerul.
Ținutele oșenești s-au remarcat mereu prin miile de mărgele cusute manual pe fiecare piesa vestimentara in parte. O munca migaloasa care necesita mult efort.

Straiele oșenești din care sunt inspirate ținutele originale, pline de mărgele cusute de mână

„Fiecare mărgeluță de pe ținută este cusută de mână, cam și toate hainele oșenești.

Dacă are mărgele pe ea, acele mărgele sunt cusute de mână , de asta sunt scumpe si dureaza mult realizarea lor”, spune designerul.
La o astfel de piesa se poate lucra chiar si o saptamana.
Angelina si-a dorit sa aiba in garderobă o astfel de rochie, fiind sigură c ă aceasta îi va asigura o apariție aparte de fiecare dată.
„Mă simt extraordinar, ținutele se adaptează oricărui eveniment: de mergi la biserică poți să mergi cu ele, la nuntă, la botez, la orice”, spun clientele.
O astfel de tinuta poate ajunge la câteva mii de lei, în funcție de model.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si