„Toamna e ca vara pe litoral, deși nu se mai aștepta nimeni la asemenea temperaturi pe final de octombrie. Au fost peste 30 de grade pe plajă, iar apa mării e la fel de caldă ca în sezonul estival, spun turiștii. Singurul necaz e că restaurantele sunt mai toate închise ”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Temperaturi de vară la sfârșit de octombrie, pe litoral

Privind imaginile filmate în stațiunea Mamaia, nu ai zice niciodată că suntem pe final de octombrie. Cu alte cuvinte, se apropie iarna calendaristică, iar vremea de afară seamănă izbitor cu cea de vară: Și apa mării e la fel de caldă, spun turiștii.
„- Cum e apa?

- Bună, chiar bună.

- A mai fost vreun octombrie așa?

- Nu, cel puțin nu îmi aduc aminte eu să fi fost vreun asemenea octombrie cald... Dar sa vede după ce e pe plajă”, a spus un turist.

„- Este o zi mai frumoasă, o zi perfectă de vară, de mișcare, de plajă și de baie. Calendarul zice 20 octombrie, dar este o zi perfectă.
- Ați mai întâlnit o astfel de zi de toamnă?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Niciodată, deci ziua de azi mi se pare o zi perfectă de plajă, de mare... O zi autentică de vară”, a explicat alt turist.

Citește și: VIDEO- Weekend cu peste 30 de grade Celsius. Sâmbătă, pe litoral, termometrele vor urca până la 32 de grade

Au fost maxime de peste 30 de grade Celsius. Oamenii au stat la plajă ca să prindă un bronz perfect, iar cei mai mulți nu s-au putut abține să nu încerce apa mării.

„- Îmi amintesc acum câțiva ani că în octombrie ningea, cel puțin la București, am poze. Acum profităm de ultimele raze de soare, ce să zic.
- În apă ați fost?

- Am fost, e rece la început, dar e ok. Am făcut baie. Fix asta scriam. Am făcut baie în octombrie, incredibil, în mare”, a mai spus o femeie.

Deși multe restaurante și-au închis porțile pe final de sezon estival, sunt și patroni care au pariat pe un val târziu de turiști și au avut de câștigat.

„Vremea este frumoasă, lumea a ieșit la masa de prânz și pot servi produsele tradiționale pescărești. Adică borș, storceag, saramură, pește prăjit, pește la plită. Specialitatea: pește de Marea Neagră, carhan, hamsie, stavril, chefal. Avem și scoici aduse azi-dimineață din Marea Neagră”, a spus un patron de restaurant.

O porție de hamsii se vinde acum cu 40 de lei, iar chefalul și stavridul cu 50 de lei. Calcanul e puțin mai scump.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si