Avionul de mici dimensiuni s-a prabusit ieri dupa-amiaza, in jurul orei 15,30, in munti, intr-o zona imposibil de parcurs cu masina.

Localnicii au sunat la autoritati dupa ce au vazut in aer cum se desprind bucati din avion, iar la scurt timp l-au vazut efectiv cum se pierde printre copaci.

Politie, medici si anchetatori au pornit spre locul tragediei, unde au reusit sa ajunga abia dupa 40 de minute de mers pe jos.

Cei doi oameni de afaceri bogati care au fost gasiti fara suflare in aparatul de zbor decolasera de la Ghimbav si se indreptau spre Constanta.

Dupa ce au trecut Muntii Siriu, avionul s-a prabusit intr-o zona muntoasa aflata la 15 kilometri de Nehoiu.
In jurul tragediei se naste acum o intrebare: din ce cauza a cedat aparatul de zbor?

Avionul este un Tecnam T 2008, fabricat în Italia. Fiind nou, specialistii nu inclina spre o eroare tehnica, ci mai degraba iau in calcul problema vremii. La momentul prabusirii, afara ploua iar curentii erau puternici.

VLAD PETRISOR. reporter Stirile Kanal D: „Cu un astfel de avion, un TECHNAM 2008, au zburat cei doi afaceristi implicati in incidentul aviatic din Buzau. Este o aeronava care are o autonomie de 7 ore insa care nu poate fi folosita in conditii meteo nefavorabile”

Specialistii de la Aerodromul Baneasa ne-au aratat interiorul unui avion identic cu cel prabusit. Este usor de manevrat, insa pilotul trebuie sa vada mereu solul.

GEORGE BARBU- DIRECTOR GENERAL SCOALA SUPERIOARA DE AVIATIE CIVILA: „El a fost construit sa zboare in conditii meteo bune. Nu poate sa intre in nori. Nu este echipat cu instalatie antigivrare. Nu poate intra in nori, nu poate zbura in conditii de ninsoare”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Concluziile vor fi insa stabilite de anchetatori, dupa finalizarea cercetarilor.

Intre timp, rudele celor doi afaceristi sunt socate. Mihai Covaciu, care detinea avionul de mici dimensiuni, era un om de afaceri de succes, originar din Cluj. Construise blocuri in intreaga tara iar de ceva vreme locuia la Rasnov, unde avea mai multe proiecte rezidentiale.

Cei care-l cunosc pe milionar spun ca era pasionat de avioane.

Ieri Mihai Covaciu plecase la drum cu Liviu Emil Bucatica, un alt afacerist cunoscut care avea si el o vila in Rasnov.

Liviu era fratele Corinei Martin, fosta sefa in turism care are afaceri in domeniu, la Constanta.
Ingenuncheata de durere, Corina Martin a postat ultima poza a fratelui sau langa avion.

Liviu Bucatica se grabea sa ajunga la Constanta, asadar prietenul sau Mihai Covaciu i-ar fi spus ca il duce cu avionul.

Necropsia celor doi va fi gata maine. Familiile indoliate se pregatesc acum de inmormantare.

 

STIREA INITIALA

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Este o aeronava cu o autonomie de peste sapte ore, care insa nu poate fi folosita in conditii meteorologice nefavorabile”, explica Vlad Petrisor.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau declara ca o posibila cauza a prabusirii ar fi vremea nefavorabila. Comisia de ancheta poate lua in considerare si posibilitatea ca aparatul sa fi ramas fara combustibil sau sa fi avut o defectiune tehnica.

Citeste si: VIDEO. Marturii de la locul tragediei aviatice din judetul Buzau: „Am vazut avionul picat, doi oameni morti”

Prabusirea este cercetata de un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

La bord se aflau doi oameni de afaceri, Ioan Mihai Covaciu, care pilota aparatul, şi Liviu Emil Bucaţică. Aparatul decolase de la Ghimbav si trebuia sa ajunga la Costinesti.

Ultimul care i-a vazut in viata pe cei doi a fost paznicul de la Aerodromul din Ghimbav.

Acelasi aparat de zbor a fost implicat intr-un accident aviatic in luna august 2016, atunci cand a aterizat fortat din cauza defectiunilor tehnice intr-o zona limitrofa orasului Topoloveni.

Toate detaliile despre acest tip de aeronava, in jurnalul de la ora 19.00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si