Coaliția de guvernare stă pe un butoi cu pulbere. Alegerile prezidențiale 2024 pun paie pe foc în parteneriatul politic, după ce liberalii s-au răzgândit brusc și au spus că vor alegeri la termen în noiembrie.

Citește și: VIDEO Liderii coaliției dezbat data prezidențialelor! Care sunt cele două opțiuni

Inițial luna septembrie fusese agreată de ambele părți, iar acum atacurile pornesc de la cel mai înalt nivel.

Premierul Marcel Ciolacu a venit cu precizări tăioase privind data alegerilor prezidențiale.

Mărul discordiei în coaliție este data alegerilor prezidențiale. Stabilitatea este pe primul plan spune Ciolacu:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

"Țopăială pe calendar afectează această încredere între parteneri și din punctul meu de vedere trebuie să înceteze".

Cu puțin timp înainte de mesajul premierului, președintele PNL a postat un clip video pe o rețea de socializare prin care spunea clar că nu este dispus să facă jocuri politice.

Ca într-un război care se poartă în mediul online și social democrații au trecut la atac. Panourile publicitare cu Nicolae Ciucă desemnat ca "ostaș în slujba țării" au fost reinterpretate.

„Țopăiala pe calendar” dezbină coaliția[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Sorin Grindeanu a postat un mesaj însoțit de o fotografie care reprezenta o dovadă că liberalii nu și au ținut cuvântul dat atunci când și au pus semnăturile pentru organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie.

"Un poznaș în slujba țării...", scrie Sorin Grindeanu cu trimitere la afișele lui Nicolae Ciucă.

După ultima ședință a coaliției, PSD a cerut public ministrului liberal de Interne Cătălin Predoiu să vină în ședința de guvern cu o decizie dacă alegerile prezidențiale se vor organiza pe 15 sau 29 septembrie.

Nu s a întâmplat acest lucru, liberalii nu au dat înapoi, iar premierul a decis pe modelul președintelui ca săptămâna viitoare să cheme toți liderii de partid la Palatul Victoria.

Lliberalii vor ca alegerile prezidențiale să aibă loc potrivit calendarului constituțional pe 10 și 24 noiembrie, în timp ce social-democrații vor devansarea lor în luna septembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si