Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Topul spăgilor în spitalele din România. S-ar fi dat și 8.000 de euro pentru o anestezie

În spitalele din România se poate vindeca orice, mai puțin fenomenul șpăgii, bine înrădăcinat aproape în toate unitățile medicale de stat. Ministrul Sănătații, Sorina Pintea, spune că din rapoartele pe care le primește, s-ar observa o diminuare a acestui obicei, realitatea, însă, arată că acestă practică este încă în floare.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În spitale, șpaga e atât de bine înfiptă în obiceiul doctorilor și asistenților, încât a fost nevoie de un portal pe internet- unde oamenii să-și spună poveștile- iar alții să poată compara spitalele și să-l aleagă pe cel mai ieftin din acest punct de vedere. Sumele vehiculate sunt de multe ori exorbitante.

Citeste si: VIDEO| Spitalul ca un munte de gunoi. Un reportal marca Știrile Kanal D

COSMIN POJORANU- DIRECTOR COMUNICARE FUNKY CITIZENS: Cum ar fi ceva de 8.000 de euro ne-a menționat cineva, pentru o anestezie la Fundeni. Sună destul de neverosimil. Sigur că nu avem resursele necesare să verificăm aceste lucruri, dar sunt un bun punct de plecare.

Topul spăgilor în spitalele din România

Straniu e și faptul că pe holurile spitalelor- pe lângă cărți și ziare- se vând și plicuri în care pacienții să strecoare șpaga.

Întrebi brancardierii, asistentele și așa mai departe. E o rețea destul de bine definită și sunt niște taxe bine știute de toată lumea.

Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: Un milionar american și-a cumpărat o casă la malul mării. A locuit o săptămână în ea, apoi a demolat-o- antena3.ro

A fost realizat inclusiv un clasament al șpăgii, după ce pacineții au fost întrebați dacă li s-au cerut bani sau atenții de către medici sau asistente?

Potrivit acestui raport, topul șpăgii este condus de Spitalul Universitar București, urmat îndeaproape de Spitalul județean Brăila.

Pe următoareale locuri găsim Spitalul de urgență Sf. Ioan, Spitalul Filantropira, Institutul de boli infescțioase Matei Balș și Institutul Clinic Fundeni.

În Spitalul Județean din Bistrița au apărut primele măsuri. La intrare, pacienții sunt nevoiți să semneze că nu vor da șpagă.

Citeste si: VIDEO| Medic filmat în timp ce dă șpaga înapoi

Ministerul Sănătății a trimis pacienți fictivi în spitale, dar încă nu avem un raport final.

Măsurile au fost luate după ce salariile au fost mărite. Un asistent câștigă acum de la 4 mii de lei în sus iar medicii au și 20 de mii de lei lunar în funcţie de secţie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI