Un munte de masini urcate una peste alta, altele rasturnate de parca ar fi de jucarie, bucati din caroserie imprastiate peste tot. Asa arata un parc auto din Jefferson, capitala statului american Missouri dupa trecerea unei tornade devastatoare. Masinile 4x4, colosii grei, de cateva tone, au fost aruncate de colo-colo. Forta vartejului le-a transformat intr-un maldar de fiare.

Tornada a lovit la putin timp dupa miezul noptii.

Multi se considera norocosi ca au supravietuit.

Citeste si: VIDEO| Încă o tornadă uriașă! A fost filmată în Ucraina- Șoferii au ieșit de pe șosea să fugă de ea

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Echipele de salvatori au scos dintre casele darimate 20 de oameni. Spitalele din zona au raportat ca 19 persoane au fost tratate pentru lovituri cu corpuri contondente si rani provocate de geeamurile sparte.

In orasul cu 40. 000 de locuitori nu au fost raportate disparitii de vieti omenesti, dar pompierii merg din usa in usa ca sa verifice toate familiile.

Mai multi stalpi de inalta tensiune au fost doborati, iar mii de oameni au ramas fara curent electric.

Din multe case nu au mai ramas in picioare nici macar zidurile. Infrastructura orasului este grav afectata. Prima grija a a autoritatilor a fost sa opreasca alimentarea cu gaz.

Tornada a facut, mai intai una cu pamantul casele din orasul vecin Carl Junction, apoi s-a repezit cu toata forta in Oronogo si Golden City, la sud vest de Jeffreson. Mai grav este ca, in Golden City, 3 oameni au murit.

O alta tornada a maturat orasul Eldon, la 50 de kilometri de Jefferson.

Serviciul national de meteorologie a primit, doar intr-o seara, 22 de apeluri care anuntau tornade.
Este a treia zi consecutiva din periculosul sezon al tornadelor si furtunilor, care au adus cele mai multe probleme in statele Missouri si Oklahoma, dar si in Texas.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si