„Statele Unite sunt lovite de un sistem de furtună monstru. De-a lungul coastei nord-estice, tornade au făcut ravagii și au făcut victime omenești. Între timp, viscolele au blocat statele din vest și centru, la New York a plouat torențial, în sud și nord-est, 158 de milioane de oameni rămân sub alerte de vânt”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Tornade devastatoare în SUA

Un monstruos sistem de furtuni, așa cum îl numește presa americană, face ravagii peste Ocean.
Panhandle și Panama City din Florida sunt orașe în ruine. Peste 12 tornade au lovit sud-estul Statelor Unite cum nu s-a mai văzut în această perioadă a anului. Casele au fost doborâte ca într-un domino, aruncate unele peste altele. Altele... transformate în surcele.
O filmare din mașină arată un tir doborât pe autostradă de vânt.
În orașul Fort Lauderdale, tornadele au adus groaza localnicilor încă de acum câteva zile. O femeie care filmează din siguranța casei este copleșită de puterea vijeliei de afară.

Citește și: VIDEO- Franța are cel mai tânăr premier. Gabriel Attal are 34 de ani și face parte din comunitatea LGBT

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Panhandle, după ce 4 tornade au lovit într-o singură zi, inclusiv clădiri cu structuri masive, au fost șterse de pe suprafața pământului. Bărcile din porturi au fost smulse din apă și trase pe mal.
Vârtejurile de peste 100 de kilometri pe oră au lăsat în urma lor distrugeri pe mii de kilometri. În 72 de ore, întreaga coastă de est din Florida până în Virginia, a fost măturată de vijeliile în spirală.

În urmă, peisajul e dezolant: 3 oameni au fost uciși.
178 de milioane de oameni trăiesc sub alerte de vânt puternic.
Suprafețe întinse din New Mexico până în Michigan, Kansas, Nebraska și Iowa au fost lovite de furtuni de zăpadă. Ninsorile neîncetate au depus zăpezi de peste o jumătate de metru, iar traficul s-a transformat într-un hazard. Pe autostrăzile din Washington, vizibilitatea a fost redusă spre zero.
Americanii care nu au lanțuri la mașini trebuie să plătească o amendă de 500 de dolari, dar Poliția spune că sunt și mulți șoferi care pleacă la drum cu rezervoarele aproape goale.
Uriașe probleme sunt și pe aeroporturi, în condițiile în care, pentru americani, zborurile între state sunt vitale. Peste 7.000 de curse aeriene înregistrează întârzieri, potrivit NBC, iar alte 700 de zboruri sunt anulate. Peste 400.000 de locuințe și magazine din 12 state au rămas fără curent.
Des Moines din Iowa este, sub ninsoarea puternică, un oraș fantomă.
Iarna extremă a adus și inundații. Atlanta, Charlotte, Washington DC, Philadelphia și New York sunt sub avertizări de viituri, iar primarul din New York a decretat stare de urgență după ce în metropola a plouat torențial, la câteva zile după o ninsoare abundentă.
78 de milioane de oameni din sud-est și est sunt sub pericol de viituri.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si