„După salamul de Sibiu cu sistem antifurt și cașcavalul sau conservele închise în cutii de siguranță, acum detergentul este cel care a ajuns în vizorul hoților. Într-un supermarket din București, capsulele cu detergent au și ele protecție împotriva hoților. Urmăriți un material filmat și cu o cameră ascunsă”, a spus Silvia Ioniță.

Citește și: Ai pielea uscată din cauza săpunului? Alege detergenți de vase bio și scapă de această problemă!

Oamenii fură detergent

Toate cutiile cu detergent capsule au fost sigilate cu sisteme antifurt pentru ca niciun hoț să nu se mai apropie.

„Da, din păcate sunt oameni care se pretează să fure inclusiv detergent ca să spele”.

„Era la modă să pui salamului de Sibiu (n.r. sistem antifurt), acum i s-a pus detergentului... în curând o să se pună și la pâine”, a spus un domn.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Retailerii se plâng că fenomenul a luat amploare de când prețurile au explodat, iar detergentul a apărut pe lista celor mai râvnite produse de către hoți, după ce s-a scumpit cu 25% numai în ultimul an.

„Se fură de pe raft, pur și simplu, și se ascunde produsul în poșetă, în geantă sau în haine. În supermarketurile unde legumele și fructele sunt cântărite... se scote bonul, se mai pun două legume, fructe acolo și apoi se leagă punga. Se fură îngrijorător de mult la aparatele self-service, unde te duci și nu ai casier”, a transmis Feliciu Paraschiv, retailer.

Oamenii cred că sumpirea este cauza acestor furturi

„Da, da! Se fură orice, mai ales că s-au scumpit toate”, a spus o femeie.

Pe rafturile magazinelor, număru produselor cu sisteme antifurt crește de la o lună la alta, în funcție de sezon. Într-un alt magazin, spray-ul de tânțari are și el un sistem de protecție.

„Inclusiv ciocolată este pusă în astfel de cutii”.

Citește și: VIDEO-Dezbateri aprinse pe internet, provocate de un nou sistem de etichetare a produselor la raft. ,,Cameră de luat vederi? Așa pare, nu?''

După ce au observat că încep să dispară de pe rafturi, magazinele au pus astfel de sisteme și pe ciocolată, pe conservele de ton sau pe cosmeticele mici.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

„În momentul în care ajungi să furi detergenți sau alte obiecte de folosință zilnică sau săptămânală, înseamnă că gradul de disperare a ajuns la o cotă destul de mare”, a spus Adrian Dan, sociolog Universitatea București.

„Se fură că nu sunt bani. Lumea nu mai are bani”.

Cele mai recente date ale Poliției Române arată că circa 20% din totalul bunurilor furturilor care loc într-un an sunt din magazine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si