Românii ascultă mai multe manele decât în urmă cu 10 ani, arată studiile recente. Iar realitatea o confirmă. Pe rețelele de socializare tinerii în special folosesc melodii celebre ale maneliștilor și recunosc că acest gen muzical merge de minune atât când sunt triști, cât și atunci când petrec. Iată ce ne-au declarat românii, a transmis Simona Pătruleasa.

Tot mai mulți români ascultă manele

- Melodia mea, Toate băncile din țară! Melodia mea preferată. O canta Dani Mocanu

- De ce e melodia ta preferată?

- Pentru că am bani, a mărturisit Gabi, un craiovean.

El este Gabi, un craiovean îndrăgostit de ritmurile orientale. Cu ceasul la mână și lanțul de aur la gât, menite să arate bogăția, tânărul ne povestește că manelele se ascultă în funcție de stare.

Pentru Gabi, manelele reprezintă uneori și un soi de... terapie, mărturisește băiatul.

- Asta e melodia mea preferată de la Florin Salam, „Zile pentru mama mea”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Când o asculți cel mai des?

- Când sunt cu mama, și când sunt cu tata. Și când ei sunt plecați, ascult melodia asta, să mă gândesc la ei, a mai spus Gabi.

În ceea ce privește artiștii preferați, iubitorii de manele au deja topul bine stabilit.

Citește și: Mesajul emoționant transmis de Rinda, sora Ronei Hartner: „Stelele în cer sunt fericite că te au pe tine printre ele acum”

Manele de la vedetele internaționale, care sunt Salam, Tzancă, Guță, aceștia ascultăm. Ca artist preferat, Florin Salam, regele României! Toată lumea trăiesc manelele. Tot mapamondul trăiesc acele cuvinte pe care le cântă acei lăutari, a spus alt craiovean.

Un studiu recent, realizat de INSCOP arată că numărul celor care ascultă manele a crescut în ultimii 10 ani, de la puțin peste 14%, la aproape 22%. Specialiștii au și o explicație.

Fără doar și poate, acest gen muzical are virtuțile lui și, evident, fiecare are libertatea să-și aleagă genul respectiv. Cu siguranță, se poate discuta aici despre mesajele transmise sau decodificarea unor astfel de mesaje. La fel de bine, alți români consideră că genul acesta muzical este, în primul rând, pentru petrece, pentru destindere și mai puțin pentru a-l asculta continuu, a declarat prof.univ.dr. Adrian Netedu, sociolog UAIC Iași.

În mare parte, tinerii sub 45 de ani ascultă acest gen muzical oriental. Primul loc în preferințele românilor nu îl ocupă, însă, manelele. Peste 47% dintre oameni ascultă muzică populară, iar aproape 30%, muzică pop- dance.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si