20 de bebelusi se nasc, pe ora, in Romania, jumatate din cati veneau pe lume inainte de '89. In Bucuresti, sunt cei mai putini din Europa.

Printr-o hotarare a primariei, data in urma cu doi ani, proaspetii parinti primesc 2 500 de lei, daca au domiciliul in Capitala. Cu toate acestea, la Directia Generala de Asistenta Sociala, nu e niciodata coada.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In celelalte orase ale tarii, astfel de ajutoare ar fi binevenite, daca ar exista. Deocamdata insa, nici trusoul bebelusului, un ajutor acordat de stat intre 2006 si 2010, nu se mai da in maternitati. Dupa ce in 2016, guvernul tehnocrat a incercat sa-l reintroduca, folosindu-se de bani europeni, proiectul a fost respins- de curand- de Senat si n-are sanse prea mari sa fie aprobat:

In lipsa unui program asemanator derulat in alte tari din Europa, natalitatea scade de la un an la altul, iar maternitatile ii ajuta cum pot pe tinerii parinti. La Iasi, de exemplu, mamele primesc cadouri simbolice, venite din sponsorizari.

Intre timp, in alte maternitati din lume, nou-nascutii primesc pe langa scutece si creme, chiar si patuturi sau leagane.
In tara noastra, astfel de proiecte nu sunt, deocamdata, o prioritate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si