Europa este în fierbere după ce protestele fermierilor s-au generalizat. În Spania, tractoarele au blocat șoselele de la sud la nord, iar în Italia, utilajele grele asediază Roma. Fermierii au venit cu tractoare inclusiv în fața Parlamentului European de la Strasbourg. Iar vămile între noi și bulgari au fost blocate, a transmis Cristian Sabbagh.

Tractoarele fermierilor pun pe jar Europa

Din Sevilla, Granda, în sud și până la Girona, la granița cu Franța, fermierii au blocat șoselele Spaniei.

La mobilizarea pentru mitingul național al tractoarelor au răspuns mii de agricultori.

Pe autostrada A3, care face legătura între Madrid și Coasta Mediteraneană, tractoarele au acoperit un sens de mers. Fermierii cer prețuri echitabile pentru producția lor, reducerea birocrației care sufocă zona rurală și aceleași reguli de producere și comercializare. La protestul generalizat s-au alăturat pescari și transportatori. Traficul îngreunat de utilajele de pe șosele a fost azi un coșmar. În regiunea Madrilena, fermierii și-au golit remorcile ca să atragă atenția.

În Murcia, a fost decretată stare de alertă municipală în toate serviciile din cauza blocajelor de pe drumuri. Autoritățile au mobilizat polițiști pentru ca aprovizionarea magazinelor să se desfășoare normal.

Blocade au fost și în Castilla-La Mancha, La Rioja, Catalonia, Andaluzia și Valencia, unde fermierii au schimbat câmpurile cu asfaltul străzilor.

Revoltati că regulile impuse fermierilor europeni, pentru a proteja mediul, îi fac mai puţin competitivi decât cei din ţările non-UE au protestat în organizațiile din Olanda.

Mișcările stradale au început încă de azi noapte cu incendierea baloților de fân și a cauciucurilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iar în Italia, utilajele grele au înconjurat Roma.

Intenţia lor este de a rămâne în capitala Italiei întreaga săptămână, unde vineri este programat un protest de amploare. Şi la Torino, în nordul tarii, s-au adunat sute de tractoare.

Valul de manifestații început în Franța și Belgia s-a extins acum și în Letonia și Bulgaria.

Traficul pe ambele sensuri prin punctul de frontieră Giurgiu Russe a fost oprit azi. Proteste similare au fost organizate în toate vămile. Ministerul Roman al Afacerilor Externe a emis atenționare de călătorie din cauza blocajelor.

Proteste au fost organizate și în fața Parlamentului European de la Strasbourg.

Acolo, Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a propus, pentru prima dată, retragerea proiectului de lege care urma să reducă la jumătate utilizarea pesticidelor în UE, criticat vehement la proteste ale agricultorilor.

Citește și: Fermierii au mers cu tractoarele în fața Parlamentului European de la Strasbourg. Mai multe autostrăzi sunt blocate în Spania, Belgia și Olanda


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si