„Un copil de 11 ani a murit sub ochii surorii sale în timp ce traversa calea ferată în drum spre școală. Microbuzul care i-ar fi transportat în siguranță vine rar, spun oamenii din zonă, așa că cei mici s-au grăbit să ajungă la ore. Tragedia nu duce la găsirea rapidă a unei rezolvări pentru cei care folosesc zi de zi acest traseu periculos. Birocrația românească nu e impresionată nici măcar de numărul de vieți omenești pierdute în zadar.

Vă avertizez, urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Elev de 11 ani, spulberat de tren după ce s-a grăbit să ajungă la ore

O lumânare lângă șinele de cale ferată marchează locul prin care copiii traversează zilnic pentru a merge la școală. Unul dintre ei, un băiat de 11 ani, n-a mai ajuns astăzi la ore.
„Nu știm... Suntem terminați! L-am văzut acolo... Nu știu”, a declarat mecanicul locomotivei.
Mecanicul trenului Timișoara-Iași e cel care a sunat la 112. A oprit cu greu locomotiva și s-a întors pe șine unde a văzut trupul copilului.
„- Ce soluții vedeți ca să nu se mai întâmple așa ceva?
- Un pod, cum era vorba, să facă dedesubt un tunel. Doar atât”, a adăugat mecanicul locomotivei.


Eric Marian avea 11 ani și mergea spre școală împreuna cu alte două copile, ambele de 13 ani.
„Un copil vioi, un copil care avea viața înainte, energic. Era alături de sora lui și de încă o vecină când au luat hotărârea să nu mai aștepte un mijloc de transport pus la dispoziție de școală și primărie”, a mărturisit Marius Apăvăloaiei, directorul școlii la care învăța băiatul.
Un microbuz care vine însă rar, povestesc oamenii din zonă.
Un marfar era staționat, așa că cei trei copii au trecut printre vagoane. Și-au dat seama prea târziu că pe următoarea linie mai circula un tren. Primul a traversat Eric Marian, iar sora și vecina sa au privit scenele de groază.

Citește și: Un şofer de camion s-a înecat cu o bomboană şi a dat cu mașina peste trei oameni, în Zărnești. Un preot catolic și-a pierdut viața

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„M-a sunat fata și a spus: veniți că l-a izbit trenul pe băiat. Și am venit... Asta e, ce să mai...”, spune îndurerat tatăl băiatului.
Localnicii se plâng de faptul că infrastructura le pune viața în pericol. Microbuzele școlare nu sunt suficiente, iar pasarele peste calea ferată nu există în zonă.
„Microbuzul vine, dar sunt mulți elevi care sunt transportați din satele din jurul orașului Podu Iloaiei, și nu facem față cu cele două microbuze. Am solicitat un al treilea microbuz, suntem pe listă”, a spus Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei.
Birocrația împiedică implementarea unei soluții pentru pietonii care vor să treacă peste calea ferată.
„Ministerul Transporturilor se ocupă de căile ferate, este foarte greu pentru primăria Podul Iloaiei să facă o pasarelă”, a adăugat primarul.
Tot birocrația îngreunează apariția unor treceri de pietoni pe drumurile naționale care tranzitează localitățile din România.

Pentru trasarea unor benzi pe șosea care să sporească siguranța pietonilor e nevoie de aprobări de la mai multe instituții. Iar pierderile de vieți omenești nu grăbesc acest proces.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si