Cu toate acestea, polițiștii i-au dat drumul, cu cincizeci și cinci de minute înainte de tragedie. Vă avertizez, sunt imagini și informații cu un puternic impact emoțional.

Este momentul care ar fi putut opri o tragedie. Șoferul a fost tras pe dreapta în noaptea tragediei, deoarece conducea haotic. A fost testat pentru alcool, dar rezultatul a fost zero. În schimb, polițiștii i-au găsit droguri în mașină.

"În interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări, a fost descoperită o țigară artizanală, tip join și o folie marcată, care au fost înaintate brigăzii de combatere a penalități organizate".

Șoferul a fost dus la sediul poliției din Vama Veche, însă drag testul a rămas în mașina agenților și n-a fost folosit.

"Conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive. Tot din verificări a reieșit că după ce a părăsit sediul biroului de poliție Vama Veche 2 mai, șoferul s-a deplasat la o locație din Vama Veche, unde ar fi consumat substanțe interzise".

Polițiștii spun că șoferul a părăsit sediul poliției la ora patru și treizeci de minute, a mers în Vama Veche, ar fi consumat droguri, iar la cinci și douăzeci și cinci de minute era din nou în mașină și îi lovea mortal pe cei doi tineri. Vorbim de un drum de aproximativ trei kilometri. Este modul în care polițiștii vor să scape basma curată, vor să vândă ideea că în mai puțin de o oră, dintr-un șofer model, tânărul s-a transformat într-un pericol pe șosea.

Mai mult, în cele cincizeci și cinci de minute, șoferul s-a mai oprit să-și cumpere și țigări. Este scenariul pe care polițiștii vor cu orice preț să-l demonstreze. Alternativa e dureroasă. Drag testul ar fi confirmat prezența stupefiantelor și ar fi oprit tragedia.

"Teoretic, el ar trebui să iasă și la aceste aparate drag test, cinci mii pe care le au polițiștii"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Dar agenții nu au făcut niciun efort să afle. Vor fi cercetați disciplinar spune șeful lor, care a apărut astăzi în fața presei, încărcat de condoleanțe și fără nicio referire la demisie. Culmea, tânărul fusese oprit în trafic și cu o noapte înainte de tragedie, când se afla în mașină alături de tatăl său.

"I s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere și conduita preventivă în trafic"

Doar că sâmbătă dimineața a uitat complet sfaturile polițiștilor.

"Pe noi ne-a lovit cu o viteză foarte mare. S-a vehiculat că noi am stat pe partea carosabilă, însă noi am stat după marcajul continuu care se afla pe partea din dreapta, care practic nu putea fi încălcat de conducătorii auto".

Lista scandalurilor în care a fost implicat șoferul de 19 ani, e lungă. Anul trecut, pe 29 ianuarie, tânărul era amendat pentru tulburarea liniștii publice, după ce un vecin a sunat disperat la 112. Pe 3 februarie 2022, tânărul a fost prins cu droguri de risc și s-a ales cu un dosar penal, însă pe 21 decembrie, procurorii DIICOT au renunțat la urmărirea penală. Cantitatea de droguri era mică, iar procesul ar fi costat prea mult. În ianuarie 2023, judecătorii Tribunalului București au confirmat măsura extrem de blândă. Pe 25 mai, anul acesta, același tânăr ajungea față în față cu polițiștii chemați pentru că persoane necunoscute i-ar fi intrat în casă.

Sesizarea nu s-a confirmat, iar tânărul era în stare de ebrietate, incoerent în gesturi și vorbire. Surse din cadrul poliției Capitalei spun că tatăl individului le-a confirmat că acesta e consumator de substanțe interzise. De fiecare dată a fost tratat cu blândețe.

Citește și: Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai: „Suntem devastați. Fericirea noastră nu mai există”

"- A dat roade?

- Vorbim de marijuana, de risc considerat a fi ușor în numele opinii și ulterior la după ce accidentului s-au identificat trei tipuri de droguri, acest cocktail. Aș încadra tot acest tablou într-o evoluție, așa zisă clasică. Debutul în adolescență de la marijuana, de la un drog ușor, și ulterior să treacă la droguri care sunt foarte periculoase".

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Pe rețelele de socializare tânărul făcea paradă cu bogăția sa. Se lăuda cu ceasurile și mașinile scumpe, ba chiar apare purtând un tricou cu un mesaj șocant legat de droguri. De la astfel de postări, tânărul a ajuns să plângă în arest, spune avocata sa.

"Atitudinea lui este una de regret profund este în stare de șoc, plânge și îi pare rău"

Cătălin Predoiu era anul trecut șef peste justiție și peste procurorii care l-au tratat cu blândețe pe tânărul de 19 ani. Astăzi a vorbit în calitate de șef peste polițiștii care n-au folosit drag testul.

"Am dispus. în limita competențelor pe care le am ca Ministru al Afacerilor Interne, un control complet care să fie efectuat de corpul de control al ministrului"

Ancheta trebuie să lămurească o altă gafă a polițiștilor. Surse din anchetă spun că autoturismul nu avea RCA, motiv pentru care plăcuțele ar fi trebuit ridicate. Un alt motiv pentru ca tragedia să fie evitată, dacă cei implicați și ar fi făcut treaba.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si