Orasul Bursa din Turcia este unul industrial, al patrulea ca marime din tara ca numar de locuitori, unde isi au sediul mai multe fabrici din industria auto si nu numai. Tot aici gasim o fabrica care are un istoric de 65 de ani si se afla in top 3 lideri mondiali producatori de caroserie si tramvaie.
Aici, in 6 luni, sunt asamblate si trenuri de mare viteza, care ating 280 km pe ora.
In prezent, se produc 8 tramvaie pe luna, iar, in viitor, compania isi propune sa realizeze 16 tramvaie in acelasi interval de timp. Costul unui astfel de tramvai este de 1,7 milioane de euro.
In ultimii 3 ani, compania a predat in Turcia- 106 tramvaie, iar in urmatoarele 6 luni va preda inca 24 in Polonia. Dispun de tehnologie de ultima generatie, numita industria 4.0 si, cel mai important, este ca toate productiile care sunt livrate catre clienti sunt computerizate.
ABDULLAH BOCAN, DIRECTOR GENERAL: Avem sansa sa ne putem conecta online si sa facem o schimbare sau o reparatie a utilajelor noastre prin conectarea online la acel utilaj! Dupa cum vedeti pe ecranul acesta, sunt imagini ale vehiculelor noastre! Sunt 10 camere diferite care arata interiorul tramvaiului! 01.08.00
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Materia prima este cumparata din Romania, iar vopselurile din Germania. Toate controalele de calitate ale produselor din fabrica sunt conforme cu standardele europene.
Fabrica are propria echipa de sudori pe care ii pregateste luni intregi. Au si 120 de ingineri care lucreaza pe partea de cercetare-dezvoltare.
FATMA DURMAZ YILBIRLIK, VICEPRESEDINTELE COMPANIEI: In total, sunt 2.200 de angajati, in America 25 de angajati si in Germania 30 de angajati!
Tramvaiele care ar putea fi livrate pentru Capitala au o capacitate de 320 de personae. Vor fi compuse din 4 module, iar, in caz de urgenta, mijlocul de transport poate evacuat in 20 de secunde. Cablurile care alimenteaza tramvaiul au o lungime de 25 de km si o greutate de 1,2 tone.
Cea mai ingenioasa parte a produsului consta in cei 3.200 de senzori, prin care se poate verifica totul de la distanta.
HUSEYIN DURMAZ, PRESEDINTELE COMPANIEI: Primaria Capitalei poate controla prin sistemul cloud, printr-o simpla conectare de pe telefonul mobil la cei 3.200 de senzori si poate sa colecteze date despre partea tehnica a tramvaiului, daca are vreo problema sau nu, inainte de a pleca din depou!
ANDREEA GURBAN, REPORTER STIRILE KANAL D: Un astfel de tramvai ar putea ajunge si pe drumurile din Bucuresti. Viteza maxima la care poate ajunge este de 80 km/h, dar in mod evident, aceasta viteza este adaptata la infrastrastrura orasului! 01.41.34
Doua companii s-au inscris la licitatia lansata de Primaria Capitalei, a carei valoare totala este de 180 de milioane de euro: Astra Vagoane Calatori S.A. si Durmazlar. Castigatorul licitatiei va fi anuntat cel tarziu in august, anul acesta.