Pentru a nu vă pune în pericol, trebuie să respectați regulile de mai sus. Este extrem de important să nu vă apropriați de urșii înfometați deoarece nu se știe niciodată când sunt pregătiți să atace.

Astfel, urșii de pe Transfărăgărășan au devenit o adevărată atracție de când șoseaua aflată la mare altitudine s-a redeschis. Pe timp de zi, când șoferii au voie să circule, urșii ajung pe carosabili.

Sunt obișnuiți deja cu prezența omului și nu se sperie de mașini. Ba chiar se așteaptă să primească mâncare.

Citeste si: Incident șocant: un copil a fost atacat, pe stradă, de un urs

 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ce recomandă autoritățile

Recent, o filmare publicată pe platforma YouTube arată mai mulți urși privind mașinile pline de curioși, care au oprit să-i observe mai bine. Este un comportament care contravine recomandărilor autorităților. Acestea îi sfătuiesc pe cei care se întâlnesc cu urșii pe Transfăgărășan să semnaleze prezența animalelor printr-un apel la 112.

De asemenea, săptămâna trecută a mai apărut pe site-urile de socializare o filmare realizată la Sinaia cu un urs care s-a apropiat periculos de mult de o mașină, după ce turiștii au

oprit ca să-l privească. Animalul a pus labele deasupra geamului întredeschis din dreptul pasagerului.

Urșii sunt periculoși[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO| Împușcarea urșilor, ultimele negocieri

Ministrul Mediului, experiență neplăcută cu urșii din România

Luni, pe data de 5 iulie 2021, Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a avut parte de o experiență neplăcută pe un drum din județul Covasna. Acesta a povestit totul într-o postare făcută pe pagina sa personală de Facebook.

”Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători. 

Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă ”animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin ”îndepărtarea prin alungare” din intravilanul localității.”, a scris Ministrul Mediului pe Facebook.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si