In articol:
Pentru a nu vă pune în pericol, trebuie să respectați regulile de mai sus. Este extrem de important să nu vă apropriați de urșii înfometați deoarece nu se știe niciodată când sunt pregătiți să atace.
Astfel, urșii de pe Transfărăgărășan au devenit o adevărată atracție de când șoseaua aflată la mare altitudine s-a redeschis. Pe timp de zi, când șoferii au voie să circule, urșii
Citeste si: Incident șocant: un copil a fost atacat, pe stradă, de un urs
Ce recomandă autoritățile
Recent, o filmare publicată pe platforma YouTube arată mai mulți urși privind mașinile pline de curioși, care au oprit să-i observe mai bine.
De asemenea, săptămâna trecută a mai apărut pe site-urile de socializare o filmare realizată la Sinaia cu un urs care s-a apropiat periculos de mult de o mașină, după ce turiștii au oprit ca să-l privească. Animalul a pus labele deasupra geamului întredeschis din dreptul pasagerului.
Citeste si: VIDEO| Împușcarea urșilor, ultimele negocieri
Ministrul Mediului, experiență neplăcută cu urșii din România
Luni, pe data de 5 iulie 2021, Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a avut parte de o experiență neplăcută pe un drum din județul Covasna.
”Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători.
Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă ”animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin ”îndepărtarea prin alungare” din intravilanul localității.”, a scris Ministrul Mediului pe Facebook.