Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Tranzacții ilegale cu locuri de veci. Cei care le scot la vânzare cer mii de euro

Douasprezece mii de euro, atat a ajuns sa coste, la negru, un loc de veci in cimitirele din tara. Cei mai multi le scot la vanzare pe internet, unde ii mint pe clienti ca tranzactiile sunt legale. In realitate, insa, legea spune ca locurile de veci concesionate de la primarie nu pot fi vandute, ci numai donate rudelor.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pentru ca locuri de veci sunt mult prea putine, cei care le-au concesionat de la cimitire le-au scos la vanzare pe internet, in mod ilegal. Preturile sunt uriase- de la 1.000 pana la 12.000 mii de euro.

Domnul care ne-a aratat locul de veci pe care vrea 1300 de euro ne asigura ca vanzarea este suta la suta legala.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Si nu e singurul. Am sunat pentru alt anunt de pe internet, unde o doamna cerea de doua ori mai mult pe groapa sa concesionata.

In realitate, insa, actele facute la notar reprezinta, in cazul acesta, maculatura fara nicio valoare.

Florin Ravasila, sef serviciu Cimitire Primaria Timisoara: Actul de donatie nu este legal.

Va spun cu certitudine ca nu e legal. Concesiunea se poate transmite in doar doua moduri: mostenitori legali pe baza de succesiune, iar cel de-al doilea mod se refera la succesiunea testamentara.

Locurile de veci se pot dona, insa numai rudelor pana la gradul IV. In marile orase din tara cimitirile sunt supraaglomerate.

O varianta pentru aceasta criza ar fi incinerarea, insa Biserica Ortodoxa este impotriva acestui lucru.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI