„Continuăm acum cu povestea impresionantă a salvatorilor României. Cei care își pun viața la bătaie cu fiecare apel la 112 și care sar, la propriu, în flăcări pentru noi. Vorbim despre pompierii români care pleacă în fiecare dimineață de acasă fără să știe dacă se mai întorc”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Povestea salvatorilor de zi cu zi. Pompierii români, eroii oamenilor în primejdie

„În fiecare zi, în fiecare clipă, noi ne confruntăm cu necunoscutul! Din păcate nu știm dacă ne mai întoarcem acasă sau dacă ne întoarcem sănătoși”, a spus unul dintre pompieri.
Pompierul, un militar special antrenat ca să stingă incendiile. Cel puțin aceasta e definiția. În realitate, meseria de pompier e mult mai mult de atât. E apă, foc, cutremure și furtuni, devotament, iubire și, de multe ori, sacrificiul propriei vieți.

Citește și: VIDEO- Mereu la drum, către o altă viață. Sute de mii de români fac naveta pentru a lucra în marile orașe

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Suntem la Detașamentul de Pompieri Satu Mare, unde am vrut să vedem cum arată concret o zi din viața acestor salvatori fără de care n-am putea trăi.
Fie că e frig sau soare, antrenamentele sunt la ordinea zilei.
Apoi, încălzirea se mută în sala de forță. Aici, se ridică greutăți mari și nu e timp de pierdut. Imediat după, salvatorii se echipează și trec la antrenamentele practice în care simulează situații de criză, ca și cum ar avea de mers la o intervenție.


Antrenamentele sunt menite să crească rezistența pompierilor, ne spune Ovidiu, comandant de echipaj și conducător auto.
„Ca să fii pompier trebuie să fii altruist, să-ți ajuți semenii și să-ți placă adrenalina, pentru că prin prisma meseriei noastre, adrenalina face parte din viața noastră de zi cu zi”, a explicat Ovidiu.
„O zi din viața unui pompier e o provocare continuă, în sensul că pornești de acasă, îți iei la revedere, îți îmbrățișezi familia, copiii și te duci la serviciu”, a mai spus un pompier.
Oprim acum și la Detașamentul de Pompieri din Capitală, într-o altă dimineață plină de provocări. Zeci de salvatori fac instructajul încă de la prima oră și își pregătesc mașinile pentru misiune.
Aici îl cunoaștem pe Cristi, unul dintre pompierii care au avut intervenții și în afara țării.
„Am participat la operațiunile de salvare după cutremurele din Turcia, misiuni de cooperare cu alți pompieri din Italia”, a spus Cristi.
A fost un an plin de provocări și misiuni riscante. Dar, cu toate astea, iubește această meserie și îi place să salveze vieți.
„Risc este la fiecare intervenție pentru că nu știi ce te așteaptă, când intri într-un apartament sau când intri într-o casă”, a mai adăugat acesta.
Ne retragem acum și îi lăsăm să plece unde e nevoie de ei, căci a sunat alarma. O nouă intervenție spre care merg hotărâți să mute munții din loc pentru cei aflați în nevoie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si