Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Trei pasaje din Capitală au bulină. Construcțiile se află la un pas de colaps

Trei pasaje din Capitală se află la un pas de colaps. Autoritățile au în plan să le repare însă trebuie să efectueze mai întâi demersurile pe partea de birocrație.

Redactia Stirile Kanal D,

Pasaje și poduri cu bulină [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Trei pasaje din Capitală au bulină, la fel cum au clădirile cu risc seismic. Cu alte cuvinte, se află la pun pas de colaps. Este concluzia la care a ajuns Primăria după ce a expertizate marile puncte de infrastructură din Capitală. Municipalitatea are în plan să le repare, doar că deocamdată trebuie să rezolve partea de birocrație”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Pasaje la un pas de colaps în Capitală

Așa arată bulina care îi anunță pe șoferi că pasajul Lujerului reprezintă un risc pentru circulație. Cei care folosesc această scurtătură o fac pe barba lor.
Pasajul a fost inaugurat în 1987 și are o lungime de 800 de metri. În urma unei expertize realizate de Primăria Capitalei, anul trecut a reieșit că acesta este la un pas de colaps și că ar fi nevoie de 50 de milioane de lei ca să îl consolideze.


„- Care ar fi riscurile?
- De la crăpături, fisuri până la lucruri pe care nu ni le dorim... să spunem accidente”, a explicat Emil Ivănescu, reprezentant Ordinul Arhitecților din România.
Nu este singurul pasaj care are o vechime de aproape jumătate de secol. Ne mutăm în Obor. Și aici dăm peste bulina roșie, parcă ascunsă pe un pilon astfel încăt să nu sperie șoferii.
„Deși au avut lucrări de consolidare în 2014, în continuare este încadrat la clasa 5 de risc pentru circulație.
Lucrările de reparație au un cost estimat de 50 de milioane de lei”, a transmis Georgiana Grimm, reporterul Știrilor Kanal D.
Primăria Capitalei a expertizat anul trecut toate podurile și pasajele din București. În total sunt 28. Dintre acestea, 3 sunt într-o stare mai bună: Pasajul Muncii, Pipera și Băneasa- Aerogării. 22 dintre ele sunt într-o stare nesatisfăcătoare. Iar Pasajul Lujerului, Obor și podul Băneasa sunt în clasa 5 de risc, adică trebuie reparate urgent.

Deocamdată, au fost demarate procedurile birocratice și urmează să aibă loc studiile de fezabilitate. Așadar, mai avem de așteptat până să vedem lucrările de reparație. Până atunci, oricând există riscul producerii unui dezastru.
Putem lua ca exemplu Podul Constanța, uitat de autorități, din care, în mai multe situații, s-au desprins bucăți de beton. Unele au avariat chiar o mașină în care se aflau un bărbat și fiul său.

Citește și: Orașul din România în care se trăiește cel mai bine

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Diana Șoșoacă, al doilea scandal în ziua alegerilor: a amenințat cu bătaia un cetățean în secția de vot. "Boșorog nenorocit!"- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI