Mare atenție atunci când cineva vă solicită sume de bani prin telefon pentru diferite situații în care ar fi implicați membrii de familie. Trei persoane au fost reținute după ce au înșelat o femeie din București, cu peste 45 de mii de lei, pe motiv că fiica ei ar fi avut un accident și are nevoie de bani pentru operație. Cum s-a întâmplat totul, dar și ce recomandări au polițiștii pentru astfel de situații, ne spune colega mea, Adina Iliescu, a

transmis Cristina Dorobanțu.

Reținuți pentru „metoda accidentul”

"Doi bărbați și o femeie au reușit să păcălească o bătrână în vârstă de 85 de ani din Capitală, prin metoda accidentului. Mai exact, unul dintre indivizi și-a modificat vocea și a sunat-o pe bătrână, spunându-i acestuia că fiica sa se află la spital și are nevoie de o operație urgentă, respectiv de bani pentru această intervenție chirurgicală.

Speriată, bătrâna le-a oferit indivizilor nu mai puțin de 45.000 de lei, doar că momentul în care și-a dat seama că ar putea să fie victima unei înșelăciuni, s-a dus glonț la poliție. Oamenii legii i-au identificat pe toți cei implicați și au demarat o anchetă în acest sens.

Citește și: Noi detalii în cazul Crevedia. Ionuț Doldurea, unul dintre patronii stației GPL de la Crevedia, face acuzații grave: ,,Când am ajuns la Crevedia era un haos, oamenii nu erau evacuați”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Doi bărbați au fost arestați preventiv pentru săvârșire infracțiunii de înșelăciune, iar complicea lor a fost plasată sub măsura controlului judiciar.

De asemenea, polițiștii vin cu o serie de recomandări pentru cetățeni. Oamenii legii ne sfătuiesc să verificăm autenticitatea informațiilor primite, să nu oferim date cu caracter personal sau bani persoanelor necunoscute.

De altfel, dacă suntem victima unei astfel de infracțiuni, ne recomandă oamenii legii să sunăm la 112 sau să mergem la cea mai apropiată secție de poliție", a transmis Adina Iliescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si