"Polițiștii clujeni au prins in flagrant o bandă de hoți care furau din sertarele unor easybox-uri. Este vorba despre trei tineri, care ar fi dat sprageri prin diverse metode și au reușit să fure mai multe colete. Indivizii au fost surprinși chiar in momentul în care încercau să fugă cu cinci pachete în valoare de 25 de mii de lei", a transmis Cristian Sabbagh.

Trei tineri au fost priși în flagrant când furau din easybox

Indivizii au dat mai multe spargeri la astfel de cutii de depozitare, iar de fiecare dată schimbau metoda de furt. De multe ori își comandau produse de valoare, scanau codul de la firma de curierat pentru a afla numărul sertarului în care se află bunurile, iar apoi forțau ușa pentru ca aparatul să nu detecteze ridicarea coletului. La final, anunțau că nu și-au primit pachetele și solicitau plata ramburs. Ultima lovitură a fost diferită, au folosit metoda clasică.

"Hoții au intrat în această încăpere și au dezactivat sistemul de monitorizare video. Au spart apoi 11 astfel de sertare și în final au plecat cu 5 colete mai voluminoase", a transmis Silvia Cseh, reporter Știrile Kanal D.

Doar că nu au reușit să fugă prea departe cu pachetele. Au fost prinsi de politiștii care ii filau de ceva vreme.



"Bărbații cu vârste cuprinse între 30 și 36 de ani din Cluj Napoca și Floresti au fost imobilizați de polițiști și conduși la sediul unității de poliție unde au fost demarate cercetări. În cauză, a fost înregistrat un prejudiciu de 25.000 de lei, fiind recuperat parțial", a declarat Iulian Timșa, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Când au aflat că hoții dau târcoale easybox-urilor, oamenii din zonă au început să își pună semne de întrebare. Mulți nici nu vor să mai audă de comenzi online atunci când vine vorba de lucruri de valoare.

"Trebuie supravegheat mai mult, poate ca cu alt sistem video... din păcate sunt oameni cu probleme de genul ăsta care vor să fure și creează probleme", a spus un român.

Cei trei hoți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de furt calificat. Între timp, firma de curierat a reparat cutiile de depozitare și a repornit deja sistemul de monitorizare video.

Citește și: A fost prins al patrulea suspect în cazul jafului din Voluntari! Unde se afla bărbatul când a fost descoperit de polițiști?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: