VIDEO - Trei utilaje au lucrat la deszăpezirea carosabilului pe DN 67C Novaci-Rânca
Zăpadă în mijlocul lui martie. Trei utilaje au acționat pentru deszăpezirea carosabilului pe DN67C, între Novaci și Rânca, unde s-a așternut un strat de zăpadă.
DRDP Craiova a postat pe pagina oficială de Facebook două videoclipuri în care arată cum echipajele instituției lucrează pentru a îndepărta zăpada din zonele afectate de ninsoare.
Țara este împărțită în două. Dacă în zonele joase au început lucrările specifice perioadei calde, la munte se acționează cu utilaje și material antiderapant.
Citește și: Cod galben de vânt puternic. Temperaturile scad drastic, iar maximele vor fi de 2 grade
Răcire accentuată în mare parte a țării. Vântul va sufla puternic, iar maxima va fi de 2 grade. Vremea se răcește accentuat în toată țara, iar cerul va fi mai mult noros în sudul, centrul și în zona de deal din vestul țării. În București vremea se va răci, iar înnorările vor persista pe tot parcursul zilei și temporar va ploua. La amiază vor fi cel mult 8 grade.
Citește și: Cod Galben de inundații emis de către meteorologi
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
La munte vor fi precipitații sub formă de ninsoare în Carpații Meridionali, unde se va depunde un strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări, mai ales la altitudini mari, cu viteze de peste 60 km/h.
Citește și: VIDEO- Vremea se schimbă radical în România. Care sunt zonele în care se răcește
Fenomenele meteorologice extreme au acaparat Mapamondul. Inundațiile din Africa și Peru au făcut adevărate catastrofe, soldate cu sute de morți și cu ravagii, iar în SUA, localnicii au fost surprinși de straturile de zăpadă. La polul opus se află Argentina, care a atins temperaturi record pentru această perioadă, chiar și de 38 de grade Celsius.
Citește și: Furtună de praf în România. Zonele afectate
Inundațiile și ploile torențiale au produs alunecări de teren și au ucis cel puțin două sute de persoane din Malawi și Mozambic. Astfel, președintele Republicii Malawi a declarat stare de dezastru național în mai multe zone, și mai multe școli au fost închise.
În același timp, cel puțin 40 de familii din Lima au rămas fără locuințe, după ce apele le-au distrus casele construite pe malul unui râu. Codul roșu de ploi a fost emis imediat, iar președintele Dina Boluarte a sfătuit autoritățile să mențină alerta pentru a putea interveni în caz de urgență.