"România a fost lovită de viscol pentru a doua zi la rând. Cele mai mari probleme au fost în zonele de munte, unde vântul a atins la rafală viteze de peste o sută de kilometri la oră. A nins abundent, toată zăpada proaspăt depusă a fost viscolită, iar mai mulți turiști s-au trezit cu mașinile îngropate în nămeți! Nu am scăpat, însă, de furia iernii. Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de vreme rea", a transmis Cristian Sabbagh.

Trei zile de viscol continuu

Turiștii care se aflau la Rânca s-au trezit cu mașinile îngropate în mormanele de omăt. Oamenii au dat cu orele la lopată ca să le scoată din zăpadă.

Utilajele de deszăpezire au intervenit toată ziua ca să curețe șoselele acoperite de zăpadă, însă munca este în zadar pentru că viscolul aduce omătul înapoi.

Andrei este monitor de schi în Azuga, iar dis de dimineață a urcat în vârful muntelui să vadă cum este vremea. S-a simțit ca la capătul lumii.

"Urgie, deci urgie. Sus sunt filoane de doi metri și jumătate. Vedeți și voi ce e acum la Azuga. Sus suflă de trei ori mai tare ca aici", a spus Andrei.

Din cauza viscolului, pârtiile din partea superioară a muntelui Baiului au fost închise.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Și în masivul Postăvarul, la peste 1700 de metri, vântul a suflat ca turbat. Pe lângă ceața densă de pe munte, vizibilitatea era scăzută și din cauza ninsorii abundente. Domeniul schiabil a fost închis. 

Vântul puternic a creat probleme și la altitudini mai mici. La Predeal, toată zăpadă proaspăt depusă peste noapte a fost viscolită. Turiștii au ieșit cu măturile să își curețe mașinile, iar proprietarii pensiunilor din zonă au dat ore bune la lopată ca să deszăpezeacă trotuarele și intrările în unitățile de cazare.

Dacă pe drumurile naționale s-a circulat fără probleme, în zonele turistice, unde nu au intervenit utilajele de deszăpezire, șoselele erau acoperite complet de omăt.

Au fost probleme și la Rânca, în județul Gorj. Utilajele de deszăpezire au intervenit toată ziua ca să curețe șoselele acoperite de zăpadă.

Iar problemele nu se opresc aici. O nouă avertizare cod galben de viscol va intra în vigoare mâine dimineață. Vizate sunt județele din Transilvania, Banat, Oltenia și Muntenia.

Citește și: VIDEO- Petrecere de iarnă, în mijlocul naturii. Turiștii din Stâna de Vale au petrecut în pădure, pe muzica unui DJ faimos


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si