„Din vară, românii vor putea călători zilnic cu trenul până la Istanbul. Trenul internațional "România" va fi pus în circulație în doar 3 luni și până să ajungă în Turcia, va trece prin Sofia şi Varna. Cât va costa biletul de tren până în Istanbul știe colega mea, Ellvira Costache”, a transmis Simona Pătruleasa.

Tren direct din București spre Istanbul

„Noi suntem chiar acum în Gara de Nord din București.

De aici va pleca, începând cu 14 iunie, trenul internațional până în Istanbul. Cursele vor avea loc în fiecare vară, până în octombrie iar prețul unui bilet va fi de 56 de euro, adică aproape 300 de lei.
Însă, dacă vreți să călătoriți cu un astfel de tren, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Locomotiva va parcurge cei 625 de kilometri până în Turcia în aproximativ 20 de ore, cu o viteză de 32 km/h.

Citește și: VIDEO: Anchetă la Metrorex! Un tren a fost surprins circulând cu ușile deschise: „Siguranță și încredere”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Biletele de tren au fost deja puse în vânzare și pot fi achiziţionate din staţiile şi agenţiile de voiaj CFR Călători, dar și online.
Iată și un exemplu: dacă veți pleca din Gara de Nord la ora 11.00 veți ajunge în Istanbul a doua zi dimineață la ora 7.
Dacă e să facem o comparație cu maşina vom parcurge cei 600 de kilometri în 9 ore şi vom cheltui probabil un plin de benzină sau motorină, deci undeva la 400 de lei.


În schimb, dacă alegem autocarul, ajungem la Istanbul în 11 ore, iar biletul ne va costa 30-40 de euro”, a transmis Ellvira Costache, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si