"Un nou incident pe calea ferată ridică semne de întrebare în privința siguranței călătorilor. Un scurtcircuit la un vagon a dus la un incendiu de proporții. Trenul accelerat era în mers, în județul Bistrița-Năsăud, iar cele 33 de persoane aflate la bord au trecut printr-o spaimă teribilă. Călătorii au fost evacuați de doi agenți de poliție aflați întâmplător în zonă. Culmea, pompierii au fost spectatori timp de 55 de minute până când a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică", a transmis Cristian Sabbagh.

Tren în flăcări, călători în pericol

Pe imagini se vede cum focul se manifestă cu violență la unul dintre vagoane. Flăcările sunt atât de mari, încât pot fi observate de la distanță. Incendiul a afectat și un al doilea vagon. 33 de oameni erau în tren în momentul în care au izbucnit flăcările.

"A venit o polițistă de 20 de ani, un polițist de 25 de ani. Așa ceva n-am văzut: au intrat în vagon, au scos pe toată lumea afară", a spus un călător.

Pompierii au folosit 3 autospeciale de stingere. Au fost însă nevoiți să aștepte întreruperea curentului electric pentru a putea interveni.

"Intervenția a fost extrem de dificilă din cauza accesului în zonă, și de asemenea, pentru că trenul se afla sub înaltă tensiune. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită drept un scurtcircuit electric la al treilea vagon al trenului", a declarat Cristiana Răcilă, ISU Bistrița-Năsăud.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Călătorii au așteptat în câmp, până au fost preluați de un microbuz ISU.

Din fericire, niciun pasager n-a avut nevoie de îngrijiri medicale. Trenul circula între Galați și Cluj-Napoca.

Cei de la CFR Călători spun că fumul a fost observat rapid de șeful de tren, iar călătorii nu au fost în pericol. În plus, au prezentat succesiunea evenimentelor care ar demonstra că intervenția pompierilor a fost întârziată.

Primul apel la 112 a fost făcut la 17 și 53 de minute. La 18 și 10 a ajuns primul echipaj de pompieri. Însă aceștia au intervenit abia la 19 și 5 minute. Pompierii au așteptat 55 de minute până când firul de contact a fost scos de sub tensiune, procedură care intră în atribuția celor de la CFR SA, au transmis colegii lor de la CFR Călători.

Citește și: VIDEO- Cornel Dinicu: "Angajații să fie testați cu poligraful". Patronul de la Fema Dacilor crede că incendiul a fost pus de foști angajați, soț și soție


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: