Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Tren nou pe șine vechi

Primul tren nou cumpărat de România în ultimii douăzeci de ani e aproape de intrarea în circulație. După câteva amânări, garnitura ar urma să transporte călători spre finalul acestui an, dacă trece toate testele.

Redactia Stirile Kanal D,

Tren nou pe șine vechi [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Condițiile din vagoane par ireale pentru România, însă viteza cu care va circula pe anumite rute va fi cel mai probabil cea cu care ne am obișnuit deja.

Cel mai modern tren din România are șase vagoane cu o capacitate de trei sute cincizeci și unu de locuri și un interior confortabil.

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Cel mai murdar obiect din casă: Adună până la 12 milioane de bacterii fără să-ți dai seama, iar 40% sunt rezistente la antibiotice- antena3.ro

După ce va intra în circulație, trenul va lega Bucureștiul cu principalele orașe din țară. Ajuns de aproape un an în România trenul Alstom ar fi trebuit să circule încă din decembrie anul trecut, dar punerea în funcțiune s-a amânat inițial pentru vară, apoi pentru toamna acestui an.

"Trenul este în faze avansate de testare pentru obținerea autorizațiilor de circulație la nivel european și în România. Sperăm ca trenul să poată intra în circulație cu călători începând cu partea a doua a lunii noiembrie", spune Ștefan Roșeanu, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară.

Cei care au avut șansa să îl și viziteze la interior sunt impresionați, mai ales că vagoanele și dotările sunt cu mult diferite față de cele cu care ne-am obișnuit în trenurile CFR.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI