„Tot mai multe trenduri periculoase iau amploare pe rețelele de socializare. Din disperarea de a slăbi peste noapte, mulți internauți recurg la practici șocante. De la post doar cu apă timp de 40 de zile, pană la legarea maxilarului, sunt doar câteva dintre metodele care îi îngrijorează pe medici”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Trendurile periculoase de pe internet iau amploare

„Procedura asta implica practic legarea molarilor, aia de sus cu aia de jos și tu nu mai poți sa-ți mai deschizi gura. Doi milimetri, atât poți sa-ți mai deschizi gura. Și te poți alimenta doar chestii lichide”, spune un trend de pe internet.
„Suntem în ziua 34 de post numai cu apă. Pentru că ieri mi-a fost rău am băut un păhărel de suc de portocale, mi-am mai revenit”, a spus altă persoană.
Sunt doar câteva dintre trendurile care au luat cu asalt internetul. Din dorința de a îndeplini anumite standarde fizice, nu puțini sunt cei care recurg la astfel de practici.

Citește și: VIDEO- Individ din Constanța, surprins la furat din locuințe pe camerele de supraveghere. S-a ales cu o pradă uriașă în ultimele săptămâni

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Sunt pacienți care nu mai mănâncă și nu îi poți convinge să nu mai mănânce, slăbesc, ajung o ruină de oameni și ca atare, evident, toți din jurul acestora se panichează, încearcă să-i convingă să mănânce”, a explicat directorul medical al unui spital.
Însă medicii critică dur aceste tendințe de a slăbi rapid cu orice preț.
„E foarte nesănătos că nemâncatul și înfometarea înseamnă pierdere de mușchi și de apă și apoi de grăsime.

Deci nici nu vei ajunge să arăți așa de bine cum vrei, iar în momentul în care nu mănânci foarte mult timp corpul poate să înceapă să se mănânce el și mănânce mușchii, inclusiv inima”, a explicat un medic.
Chiar și așa, sunt mulți cei care au continuat să asculte sfaturile auzite pe internet.
Un obicei deloc sănătos, spun sociologii.
Cifrele arată că jumătate dintre români se simt mai puțin încrezători atunci când văd postări idealizate despre frumusețe pe rețelele de socializare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si