VIDEO| ”Trenul speranțelor” pleacă înapoi. Revolta a zeci de lucrători români care s-au întors din Austria
Revoltă a zeci de lucrători români care s-au întors din Austria cu trenul special pus la dispoziție de autoritățile din cele două țări.
Oamenii nu înțeleg de ce sunt nevoiți să stea în carantină 14 zile, asta deși au făcut testul pentru coronavirus în străinătate, iar rezultatul a fost negativ. Ba mai mult, românii ar vrea să plătească pentru a fi testați și în țară, însă autoritățile nu le permit acest lucru.
”Să se facă testul. Dacă suntem negativi să ne lase să plecăm acasă.
Citeste si: Evenimentele culturale şi adunările rămân interzise în Belgia, până la 30 iunie
Revolta, indignarea și neputința răzbat din glasurile celor 40 de români care au îngrijit bătrâni în Austria. Întoarcerea acasă le-a lăsat un gust amar.
Contractul de muncă le-a expirat, așa că au fost nevoiți să revină în țară, iar trenul special a fost singura soluție să se deplaseze, după ce trei luni au stat blocați în Austria.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Merkel anunţă că deţine ”probe” ale unor tentative ”scandaloase” de atacuri cibernetice ruse împotriva sa
In vagoane călătorii pe vreme de pandemie au purtat măști de protecție și mănuși și au stat singuri în compartiment.
În Gara de Nord din Timișoara au fost așteptați cu poliție, jandarmi și angajați ai Direcției de Sănătate Publică.
Vestea că vor intra în carantină, în loc să-i vadă pe cei dragi, i-a șocat pe oameni, mai ales că mulți dintre ei au plătit bani grei ca să-și facă testele pentru coronavirus, dar
a fost degeaba.Autoritățile din România nu vor să ia în considerare rezultatetele testelor făcute în Austria.
După ce au muncit câteva luni la sute de kilometri distanță de casă, oamenii sperau să îi strângă în brațe cât mai repede pe cei dragi. Dar pentru cel puțin două săptămâni nu vor putea face asta.
Șefa Direcției de Sănătate Publică nu pare nici măcar să cunoască regulile carantinei, iar vina pentru tot ce li se întâmplă celor 40 de români este aruncată pe legislație.
Înainte să ajungă la Timișoara, trenul venit din Austria a oprit în gara Curtici, din Arad. Și aici, șapte femei și un bărbat au fost preluați și duși cu autocarele direct în centre de carantină.
Românii care îngrijesc bătrâni în Austria ajung să câștige chiar și 1500 de euro pe lună, iar cererea pentru forță de muncă din țara noastră este mare, așa că un alt tren cu 104 persoane va pleca în acestă seară spre Viena.
Acolo oamenii vor fi testați înainte să ajungă la familiile de care vor avea grijă.
Trenul special între Timișoara și Viena este soluția găsită de autoritățile din cele două state pentru a-i ajuta pe cei care trebuie să plece la muncă sau să revină în țara vecină.