Pe calea ferată- ca sticla din pricina înghețului- călătoriile cu trenul au părut provocări de netrecut pentru mulți. Mai grav e că s-au făcut sloi și cablurile electrice... astfel că unele locomotive au rămas înțepenite în câmp.
E o scenă care se repetă obsesiv pe căile ferate- unde mecanicii disperați încearcă și imposibilul ca să nu pună oamenii în primejdie.

Suntem între Lehliu și Sărulești- unde un marfar electric a rămas opt ore încremenit pe șine- tulburând toată circulație.

Înghețul care a cuprins România a creat probleme cablurilor electrice. Trenurile, paralizate

„Azi noapte, de la Șulnița până aici, a plouat cu gheață. Mi-a înghețat și apa-n sticlă!
E din cauza lui Dumnezeu!” cred oamenii.
Până a venit o altă locomotivă să tracteze marfarul- de suferit au avut sute de călători. De pildă- trenul care venea de la Constanța spre București a avut o întârziere de aproape o oră!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Iar poleiul ascuns sub stratul de zăpadă a însemnat o provocare uriașă și pentru șoferi. Iată cum derapează un tir pe un drum din Buzău- iar din față vine o altă autoutilitară- într-o astfel de situație puteam fi oricând martorii unei tragedii.

Trenurile românești s-au oprit de la prima zăpadă a iernii. Înghețul le-a venit de hac

În alte părți- a nins neîncetat- iar mașinile nu au mai putut nicicum înainta.

Desigur- vremea capricioasă a fost prilej numai bun de glume pentru unii.
„Știi ce înseamnă să ai BMW și să fie un strat subțire de zăpadă... mai bine mergi pe jos dacă nu vrei să mori!”, spune un sofer.

În urmă cu două ore a intrat în vigoare un cod galben de ninsori abundente şi viscol în 14 județe. La munte- se va depunde un strat consistent de zăpadă- spun meteorologii- care transmit și o informare de ploi și vânt pentru sudul, estul și centrul țării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si